Jump to content

Uklanjanje bespravne građevine


Nini1234

Preporučene objave

Imam rješenje kojim mi je naređeno uklanjanje bespravno građenog objekta. Zakonom o legalizaciji NN 86/2012, članak 42, t. 2 stoji da će inspekcija obustaviti postupak ukoliko stranka zatraži odnosno podnese zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. Ja sam predao zahtjev o izvedenom stanju i poslao inspekciji zahtjev za prekid postupka sa svim dokumentima do pravomoćnosti rješenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju.

 

S obzirom da do danas nisam dobio od inspekcije prekid postupka nazvao sam ih i oni su rekli da ne moraju prihvatiti svaki zahtjev za prekid i da će meni drugi tjedan srušiti objekt.

 

Da li može inspekcija po slobodnoj procjeni nekome prekinuti postupak, a nekome ne do konačnog rješenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju.

 

Molim Vas za hitni odgovor jer mi je za drugi tjedan najavljeno rušenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premalo ste podataka dali, jeste li vi vlasnik zemljišta gdje se to zemljište uopče nalazi, da li je tu dozvoljena gradnja odnosno da li se taj objekat uopče može legalizirati? Inspekcija se u pravilu rijetko kad odluči na rušenje i kad donese rješenje o rušenju i zakaže dan izvršenja.

Iz razloga ako gdje pogriješe u proceduri a sruše objekat u naknadnom sporu vlasnika mogli bi izgubiti parnicu a onda i platiti srušeni objekat. Ako ga opet saami srušite nikad vam neče nitko platiti štetu. Uzmite odvjetnika neka pogleda vašu dokumentaciju (možda zatražit mišljenje i građevinskog vještaka) Oni su najbolje educirani o legalizaciji.

U svakom slučaju brzo poduzmite nešto da ne bi imali veliku materijalnu štetu a rušenje če vam naplatiti ako ipak dođe do njega.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija