Jump to content

Naknada za otkazni rok i otpremnina

Martin89

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

Ukratko:

Dana 09.10. ove godine zaprimio sam otkaz ugovora o radu kao tehnološki višak, nakon četiri godine i dva mjeseca rada. Na zahtjev poslodavca sam prestao raditi prije propisanog otkaznog roka.

Na institutu za prava radnika (ne želim navesti ime) sam se interesirao za svoja prava te su mi tamo kazali da mi je poslodavac dužan isplatiti naknadu plaće i priznati sva ostala prava kao da sam radio do isteka otkaznog roka. Zatim mi je rečeno da imam pravo i na otpremninu obzirom na godine rada koje sam radio u toj firmi, te da poslodavca u navedenom institutu mogu samo prijaviti i ako želim ostvariti svoja potraživanja na ime otpremnine i otkaznog roka da to mogu ostvariti samo putem privatne tužbe.

Moja su pitanja slijedeća:

Dali je to istina da u lijepoj našoj ne postoji institut koji bi se bavio ovakvim slučajevima te omogućavao oštečenicima da ostvaruju svoja potraživanja besplatno?

Koliko bi ovakav spor trajao i dali postoje odvjetnici koji bi me zastupali te se po završetku spora naplatili zbog manjka mojih sredstava?

Dijeli na drugim stranicama

Mora da se šalite. Ne vidim zašto bi ovaj pravni problem bio drugačiji od bilo kojih drugih problema koje ljudi moraju rješavati sudom, pa bi za ovo trebalo osnivati institut (ne morate odgovarati). Imate institut odvjetnika a raspitajte se da li udovoljavate kriterijima za pružanje besplatne pravne pomoći pa će Vam biti besplatan. Ili nađite odvjetnika kojeg ćete platiti po završetku spora.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija