alogarus objavljeno: 16. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 16. studeni 2012. Milim vas da mi netko objasni razliku kod sklapanja ugovora o autorskom honoraru i ugovora o djelu sto se tiče plaćanja dohodaka, poreza i drugih obaveza koje je duzan placati poslodavac. Kao arhitekt imam mogucnost rada preko autorskog honorara ali me zanimaju detalji kod plaćanja ostalih dodataka, znaci povremeno obavljanje nekih radova kod poslodavca a i da dalje ostanem na zavodu za zaposljavanja. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MareTV odgovoreno: 19. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2012. Poštovani, Prema ugovoru o djelu plaća se doprinos za MIO Istup 15%, MIO II stup 5%, porez po stopi koja odgovora Vašem razredu dohotka (15, 25 ,40% progresivno), prirez prema mjestu stanovanja, i doprinosi za zdravstveno. Mislim da je za ugovor o autorskom honoraru sve isto ali bez davanja za mirovinsko. Dakle, ugovor o autorskom honoraru je povoljniji za poslodavca u smislu da je manji bruto Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.