Jump to content

Skrbništvo

ivona1

Preporučene objave

Uz takve "performanse", 0.0001%

...i napomenu da nije riječ o skrbništvu, već "povjeravanju na zajednički život, (odgoj i skrb)", a pravo roditeljske skrbi imaju i majka i otac, prije i nakon toga, osim ako ih sud iste ne liši iz sasvim drugih razloga nego li je razvod braka ili prestanak postojanja izvanbračne zajednice.

Dijeli na drugim stranicama

Uz takve "performanse", 0.0001%

...i napomenu da nije riječ o skrbništvu, već "povjeravanju na zajednički život, (odgoj i skrb)", a pravo roditeljske skrbi imaju i majka i otac, prije i nakon toga, osim ako ih sud iste ne liši iz sasvim drugih razloga nego li je razvod braka ili prestanak postojanja izvanbračne zajednice.

Puno hvala na odgovoru

• 1 godina kasnije...

Od nedavno sam razvedena i prije nego sam podnijela zahtjev za razvod raspitala sam se kod odvjetnika o svojim pravima. Iako sam nezaposlena dobila sam skrbnistvo nad djecom jer kako odvjetnik kaže, dijete se dodjeljuje ocu amo ako majka nije sposobna se brinuti za dijete. Znaci ili je zdravstveno nesposobna ( bolesna) ili moraju postojati dokazi da je ovisnica.

Ja imam drugi problem. Sporazumnim razvodom dvije kcerke su pripale meni dok je najstarija odlucila ostati kod oca. Od razvoda, koji je zavrsen u 10 mj prosle godine do ozujka ove godine ona je ila kod njega. Tada je postepeno sve vise bila kod mene da bi zavrsilo da vise ne zeli zivjeti s ocem vec zeli zivjeti samnom i sestrama. Moje pitanje je: Kome se podnosi zahtjev za promjenu skrbnistva? Socijalnom ili na sud? I sto tocno treba stajati u zahtjevu? Hvala na pomoci!

• 5 mjeseci kasnije...

Ja imam drugi problem. Sporazumnim razvodom dvije kcerke su pripale meni dok je najstarija odlucila ostati kod oca. Od razvoda, koji je zavrsen u 10 mj prosle godine do ozujka ove godine ona je ila kod njega. Tada je postepeno sve vise bila kod mene da bi zavrsilo da vise ne zeli zivjeti s ocem vec zeli zivjeti samnom i sestrama. Moje pitanje je: Kome se podnosi zahtjev za promjenu skrbnistva? Socijalnom ili na sud? I sto tocno treba stajati u zahtjevu? Hvala na pomoci!

Ja sam isto pitala i nisam dobila odgovor :palacdolje:.Imam sličan problem. Molim ako ste u međuvremenu saznali da mi kažete. Puno hvala

• 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija