Jump to content

Legalizacija dvorišnog objekta i etažiranje


guntheatre

Preporučene objave

Vlasnik sam stana u stambenoj zgradi iz tridesetih godina koja nema upravitelja jer većina stanara već godinama koči pokretanje sklapanja ugovora s Gradskim stambenim. Zgrada ima 4 stana i jedan nelegalno izgrađen u potkrovlju. Moj stan u prizemlju je u dodiru s dvorišnim objektom kojem imam pristup samo ja i koji bih htio legalizirati. Može li mi netko dati savjet, da bih ga legalizirao dok još mogu, trebam li izvršiti etažiranje stana? je li moguće pokrenuti etažiranje bez upravitelja i pristanka svih stanara?

Pozdrav i hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sukladno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u ovakvom slučaju - Grad-Općina imenuje prinudnog upravitelja osim toga sukladno Zakonu o vlasništvu do kraja godine je rok za upravitelje da pokrenu postupke povezivanja knjige položenih ugovora i zemljišne knjige sukaldno istimenom Pravilniku a taj objek o kojem govorite je vjerojatno iako ne i sigurno pa to i provjerite na zemljištu koje predstavlja suvlasnički dio na kojem je osnovan i uspostavljen posebni dio stan te na njemu i upisan u knjizi položenih ugovora, povjerite sve minuciozno!Sretno i festina lente!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, SPQR, to mi je jasno, ali pitanje je može li se pokrenuti etažiranje od strane jednog ili dva stanara bez upravitelja jer već dva mjeseca pregovaram sa GSK da stavi prinudnog upravitelja, ali oni kompliciraju s opcijama jer se boje da neće moći puno toga naplatiti. Dok mi sklopimo s njima ugovor proći će nam rok za legalizaciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija