guntheatre objavljeno: 17. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 17. studeni 2012. Vlasnik sam stana u stambenoj zgradi iz tridesetih godina koja nema upravitelja jer većina stanara već godinama koči pokretanje sklapanja ugovora s Gradskim stambenim. Zgrada ima 4 stana i jedan nelegalno izgrađen u potkrovlju. Moj stan u prizemlju je u dodiru s dvorišnim objektom kojem imam pristup samo ja i koji bih htio legalizirati. Može li mi netko dati savjet, da bih ga legalizirao dok još mogu, trebam li izvršiti etažiranje stana? je li moguće pokrenuti etažiranje bez upravitelja i pristanka svih stanara? Pozdrav i hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SPQR odgovoreno: 17. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2012. sukladno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u ovakvom slučaju - Grad-Općina imenuje prinudnog upravitelja osim toga sukladno Zakonu o vlasništvu do kraja godine je rok za upravitelje da pokrenu postupke povezivanja knjige položenih ugovora i zemljišne knjige sukaldno istimenom Pravilniku a taj objek o kojem govorite je vjerojatno iako ne i sigurno pa to i provjerite na zemljištu koje predstavlja suvlasnički dio na kojem je osnovan i uspostavljen posebni dio stan te na njemu i upisan u knjizi položenih ugovora, povjerite sve minuciozno!Sretno i festina lente! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
guntheatre odgovoreno: 17. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2012. Hvala, SPQR, to mi je jasno, ali pitanje je može li se pokrenuti etažiranje od strane jednog ili dva stanara bez upravitelja jer već dva mjeseca pregovaram sa GSK da stavi prinudnog upravitelja, ali oni kompliciraju s opcijama jer se boje da neće moći puno toga naplatiti. Dok mi sklopimo s njima ugovor proći će nam rok za legalizaciju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.