hannica objavljeno: 18. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 18. studeni 2012. Molim vas da mi odgovorite da li postoji rok za traženje alimentacije, npr. do djetetove 7. godine života ili zahtjev mogu podnijeti do njene punoljetnosti, i da li mogu tražiti sve zaostatke od njenog rođenja. Naime, dijete ima 10 godina, nismo bili u braku, niti izvanbračnoj zajednici, priznao je dijete, nikad nisam tražila alimentaciju niti sam išta dobivala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 18. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2012. na alimentaciju imaš pravo (odnosni djete ) od dana podnošenja tužbe za uzdržavanje. za maloljetni djete tužbu podnosi roditelj sa kojim djete živi , protiv drugog roditeljka . imate pravo na besplatnu pravnu pomoć (zbog alimentacije ) obratiti se u državnu upravu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 18. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2012. Roditelj je dužan isplatiti i uskraćeno uzdržavanje unatrag (prije podnošenja tužbe), ali je zastara 5g. Dakle, samo za zadnjih 5g. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hannica odgovoreno: 18. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2012. da i ja sam pročitala da je zastara 5 godina, znači unazad 5 godina se samo može tražiti, hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowcraft odgovoreno: 7. veljača 2013. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2013. pozdrav, pitanjce na brzinu, otac sam curice od tri god, njena majka ne zivi sa nama 10 mjeseci, na sudu sam dobio privremenu povjeru, e sad imamo li mi pravo na alimentaciju jer na rjesenju se ne spominje? tnx Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 7. veljača 2013. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2013. Trebat ćete privremenu mjeru radi uzdržavanja... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowcraft odgovoreno: 11. veljača 2013. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2013. Jos samo dva pitanja, ta mjera se pokrece preko suda ili CZZS, i dali imao i pravo na zaostatke od zadnjih 10 mjeseci, odnosno od kad je bivša odjavljena sa nše adrese? Tnx još jednom... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.