Jump to content

Rasprava


rekspi

Preporučene objave

Ja sam također smatrao da trebaju bit oba uzorka... svugdje piše krv i urin a ne ili... Iako mi prijatelj tvrdi da se traži prisutnost alkohola ili droga u krvi i da je stoga dosta uzorak krvi i da se pravilnik te dio koji se odnosi na samo testiranje može tumačiti na način da je dovoljan jedan uzorak i to krvi jer, kako kaže, traži se prisutnost u krvi pa nije nužna i mokraća... Meni je to čudno jer da je tako vjerojatno bi pisalo ili...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Dakle alkoholu treba neko vrijeme da kroz usta, želudac... uđe u krvotok. Ta vrijednost nije ista nakon uzimanja alkohola ili nakon recimo sat vremena. Izračunom između dva uzorkovanja može se utvrditi koliko je netko popio, i u koje vrijeme, te da li je ta osoba u trenutku neke nesreće bila pod utjecajem alkohola. Proguglajte apsorpcija, resorpcija alkohola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

clanak 199. stavak 4) Prisutnost alkohola u krvi utvrđuje se analizom krvi i urina ili analizom krvi, mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka, liječničkim pregledom i drugim metodama i aparatima.

hm, ovo mi se cini kao da ide u prilog tvrdnji da moze samo uzorak krvi osim ako se ovdje ne radi o testiranju kada je osoba zaustavljena u normalnoj kontroli, bez nesrece...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija