Jump to content

Naknadno pronađena imovina - lažni rođaci


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima,

već neko vrijeme pregovaram o kupovini kuće. Stanje na gruntovnici: 1/2 vlasnik muž, 1/2 su vlasnici ženini nasljednici. Muž je umro davne 1960-te, navodno je ostavio sve ženi koja je umrla iza njega. No kako nisu imali djece, bilo je dosta rođaka koji su polagali pravo na kuću, sud je dokumente slao tamo gdje su se vodile parnice i na kraju je njegova ostavina izgubljena! Tako da su ženini nasljednici upisani samo na pola kuće, do pred par dana se kao vlasnik druge polovice navodio gospodin koji je mrtav već 45 godina... Ja sam stupila u kontakt sa ženinim nasljednicima i oni su mi rekli da je u procesu rekonstrukcija ostavine.... Međutim, kako gospoda nisu imala djece, a bili su i dosta imućni, oni su povremeno dovodili neke svoje mještane da žive s njima u gradu u kojem je kuća, u biti da ih služe... Osoba koja je posljednja bila u toj ulozi je i ostala u kući nakon njihove smrti. Ženini nasljednici žive daleko, nisu se mogli dogovoriti oko prodaje ili nečeg takvog i prešutno tolerirali boravak strane osobe u kući stalno misleći da je kuća njihova, odnosno da će biti. Ta osoba je iskoristila činjenicu da su se poklopila imena njenih roditelja s imenima daljnih rođaka pokojnih vlasnika i upisala se u gruntovnicu kao vlasnik 1/2 kuće temeljem naknadno pronađene imovine!

Moje pitanje glasi: kakve su šanse da ženini nasljednici dokažu da gđa nije krvnom srodstvu sa pokojnim vlasnikom? Ona sama sigurno neće priznati "pogrešku".... Ima li načina da se već upisano u zemljišne knjige poništi?

Unaprijed hvala svakome tko je uopće imao strpljenja čitati

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve mi se cini da ce u ovoj situaciji uslijediti dugogodisnja parnica izmedju stanara i zeninih nasljednika jer sumnjam da ce itko od njih odustati od moguceg dobitka imovine. Sigurno sve jos dodatno golica mogucnost da se ista odmah i proda.

 

Iskreno, vi kao kupac cete najvise profitirati nadjete li dugu nekretninu, koja ima cisto valsnistvo jer dok se oni ili dogovore ili se zavrsi parnica, mogli di se jaaaako nacekati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

majka je umrla i ostavila oporuku koju je navodno napisala prije 10 godina,kad smo bile u super odnosima,tom oporukom me vrijeđa pogrdnim imenima i ne ostavlja mi ništa nego sve ocu i obvezuje ga da poslije njegove smrti sve ostavi mojoj sestri.otac na ostavinsku raspravu ne donosi nikakav popis imovine osim nekih nevažnih stvari i ako postoji cijelo bogatstvo.postoji još jedna oporuka napisana prije 2 godine koju su navodno iskidali no ona je kod odvjetnika kod kojeg je napisana.mogu li tražiti sudskim putem da se navodi iz oporuke dokažu i na kome je teret dokazivanja,je li važan datum na oporuci jer ta oporuka sigurno nije pisana prije 10 godina nego neposredno prije majčine smrti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija