Trilobit objavljeno: 19. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 19. studeni 2012. Pozdrav, Prije 6 mjeseci sam vozio pod utjecajem alkohola, bio na prekršajnom sudu, presudom dobio 6 mj. zabranu upravljanja vozilom te je odradio. Danas mi je iz nadležne policijske postaje došla "Obavijest o izvršenju zaštite mjere" u kojoj piše da "od dana primitka ove obavijesti počinje teći zaštitna mjera zabrane upravljanja mot. vozilom "B" kat. u trajanju od 6 mj. određena pravomoćnom presudom Prekršajnog suda...." NAKON 6 MJESECI??? I to kad sam već odgulio kaznu??? Što da radim? Da nosim presudu Prekršajnog suda u vozilu gdje piše da je presuda bila prije 6 mjeseci? Kako da dokažem da nisam upravljao vozilom u tom periodu? Hvala na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 19. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2012. Nemojte voziti i narednih 6 mjeseci. O tome vas nisu upozorili na sudu, a nisu bili ni dužni. Sad je kasno, ali da ste na vrijeme se javili ovdje to se ne bi zbilo na takav način. ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA Članak297. (1)Izvršenje pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom provodi se upisom u evidenciju o izdanim vozačkim dozvolama. Zaštitna mjera počinje teći od dana dostave obavijesti vozaču o početku primjene mjere. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Trilobit odgovoreno: 19. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2012. Hvala na odgovoru. Mislim da su me trebali na to upozoriti na sudu. Na kraju krajeva, njihova birokracija je kriva što za proizvodnju jednog papira treba 6 mjeseci. Takve stvari bi trebali pisati u presudama a ne da se čeka po pola godine da xxxxxxxxxxxxxxxx Editirao moderator Vidim i sam da nema smisla ići na sud ili policiju jer od toga nema ništa. Možda mi samo kažu : "Pa trebate pročitati ZSPC!" Prodajem auto Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Trilobit odgovoreno: 19. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2012. Zanima me što biste mi savjetovali da sam se na vrijeme javio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 19. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2012. Da redovito zaprimate poštu i slobodno vozite do zaprimanja obavjesti o početku trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima određene kategorije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.