1010 objavljeno: 20. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 20. studeni 2012. Molim vas za pomoc,da li primatelj uzdrzavanja moze uzeti hipotekarni kredit na kucu koja je opterecena ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju?to je sve upisano u katastru,Muz i ja uzdrzavamo trecu osobu koja nam nije u krvnom srodstvu,a ona iako sve ima sto joj je potrebno,stalno trazi razloge za svadu i doslovce nas dovodi do ludila sa svojim idejama sta ce nam sve napraviti.S obzirom da zivimo zajedno jer mi nemamo gdje se odseliti,onda koristi priliku da manipulira sa nama ,da radimo sve sto ona zahtjeva(ti zahtjevi su totalno smjesni i vise ne znamo sto napraviti ,pa ga trpimo)jer je on vlasnik kuce i kako on kaze tako ce biti,a mi se s njim nezelimo svadati.Pokusali smo milijun puta naci zajednicki jezik,ali neuspjesno.Najveci problem je kod njega sto pije alkohol i lijekove zajedno(onda je u svom elementu) i onda pocne sa prijetnjama ,kako ce raskinuti ugovor ,pa da mi nemamo tu nista ,iako smo napravili etazu na njegovoj kuci,(u kojoj mi zivimo).To vam je kraci opis s kakvom mi osobom zivimo na veliku zalost. Sad nam govori da ce dignuti HIPOTEKARNI KREDIT na tu kucu,pa me zanima da li moze dignuti takav kredit ,bez naseg znanja? Ukoliko moze, znaci li to da cemo ga mi morati otplacivati nakon njegove smrti? Molim vas za savjet kako to sprijeciti tj.sto uciniti u ovom slucaju. Unaprijed zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 20. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2012. Mislim da sam vas prepoznao,jer ste vec objavljivali slican post u vezi raskida istog ovog ugovora koji navodite,al nebitno....da li je ugovor o doz.izdrzavanju predbiljezen u zemljisnim knjigama,odnosno vlasnickom listu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 22. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2012. Sad nam govori da ce dignuti HIPOTEKARNI KREDIT na tu kucu,pa me zanima da li moze dignuti takav kredit ,bez naseg znanja? Ukoliko moze, znaci li to da cemo ga mi morati otplacivati nakon njegove smrti? Ako ste u zemljišnim knjigama upisali zabilježbu postojanja ugovora o doživotnom uzdržavanju, tada ni jedna banka neće htjeti upisati hipoteku na takvoj nekretnini. To iz razloga jer sukladno odredbi čl. 8. st. 4. ZZK-a, nakon smrti primatelja uzdržavanja, imate pravo brisati hipoteku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
1010 odgovoreno: 23. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2012. Istina,vec sam vam pisala u vezi raskida ugovora i vi ste mi dali odgovor.Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju je zabiljezen u zemljisnim knjigama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2012. Predbiljezbom ste se osigurali,banka kad vidi takav upis,odustace od odobravanja hipotekarnog kredita. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
1010 odgovoreno: 24. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2012. Ali problem je u tome sto on zeli takav kredit uzeti od kamatara.A mi nemamo iskustva s takvim kreditima,pa o tome ne znamo nista(jedino sto cujemo od drugih ljudi koji su imali ozbiljne probleme s tim kreditima). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 24. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2012. Postovana,to je njegov problem sto zeli na takav nacin do novca.Da slucajno nemislite da ce kamatari na osnovu posudbe novca upisati hipoteku na nekretninu,taman posla... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 24. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2012. Zakon o obveznim odnosima Odgovornost za dugove Članak 582. Davatelj uzdržavanja ne odgovara poslije smrti primatelja uzdržavanja za njegove dugove, ali može se ugovoriti da će on odgovarati za one njegove dugove koji postoje u trenutku sklapanja ugovora prema određenim vjerovnicima. Raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju Članak 583. (1) Ugovorne strane mogu sporazumno raskinuti ugovor o doživotnom uzdržavanju i nakon što je počelo njegovo ispunjavanje. (2) Ako prema ugovoru o doživotnom uzdržavanju strane žive zajedno, pa se njihovi odnosi toliko poremete da zajednički život postane nepodnošljiv, svaka strana može zahtijevati od suda da raskine ugovor. (3) Svaka strana može zahtijevati raskid ugovora ako druga strana ne ispunjava svoje obveze. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 24. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2012. Jasno kao dan!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
1010 odgovoreno: 27. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2012. Postovani,sad mi je sve jasno .Puno hvala na odgovorima.Lijepi pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.