Jump to content

doživotno uzdržavanje - dilema


anonimno

Preporučene objave

Sva imovina koju steknete zajednickim radom za vrijeme trajanja bracne zajednice smatra se bracnom stecevinom pa cak i onda kada bi ugovor formalno glasio samo na jednog bracnog druga.

 

Ukoliko vi ne zelite da spomenuta nekretnina koju kupujete bude bracna stecevina vec vasa vlastita imovina, tada bi to ugovorom valjalo posebno naglasiti, a bilo bi dobro da suprug napise izjavu/suglasnost kojom tu nekretninu priznaje kao vasu vlastitu imovinu izdvojenu iz bracne stecevine.

 

E sad... sto vas konkretno zanima. Rekli ste da kupujete stan i na to smo odgovorili. Kakve veze sada ima ugovor od dozivotnom uzdrzavanju s tim stanom? I sto zapravo zelite postici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morali bi prvo s mužom definirati tu svoju posebnu imovinu, u vidu neke izjave kojom Vam on priznaje da je točno određena imovina Vaša zasebna imovina i nek izjavu ovjeri kod j.bilj. Onda idite na sud sa osobom s kojom želite sklopiti ug. o dož. uzdr. i na sudu to riješite (možete i ranije napraviti taj ugovor kod nekog odvjetnika, to bi bilo sigurnije, pa sa tim ugovorom na sud)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija