Jump to content

razvod braka, ugovor o doživotnom uzdržavanju


helmarple

Preporučene objave

Poštovani

sa suprugom sam u braku bila 20 godina prije 10 godina on je sa roditeljima zaključio ugovor o doživotnom uzdržavanju na svoje ime. Ove godine umrla mu je majka i polovina kuće rješenjem o nasljeđivanju pripalo je njemu ali nije se uknjižio u sudu jer je otac još živ i on je vlasnik na papiru 1/1 a kuća je bila bračna stečevina i tako je moj muz to prijavio nakon smrti i rješenjem javnog bilježnika dobio1/2 kuće. U međuvremenu on je našao drugu osobu i odselio iz obiteljske kuce njegov otac ostao je samnom i želi ostaviti svoj dio meni i djeci.Moram napomenuti da sam isključivu brigu o njegovim roditeljima vodila ja što imam i svjedoke.

Zanima me ako podnesem zahtjev za razvod braka da li se 1/2 kuće koju je dobio ugovorom o doživotnom uzdržavanju smatra baćnom stećevinom i kako najlakše mogu ostvariti pravo na drugu polovinu kuće koju moj svekar želi ostaviti našim sinovima moj muž je po struci pravnik i jako mi je teško povjerovati da neću biti izigrana. Znaći molim vas odgovor da li je ugovor o doživotnom uzdržavanju braćna stećevina mene i supruga i da li sada mogu tražiti da se dopuni ugovor o dož.uzd. da i ja budem u njemu jer sam ja jedina koja je brinula o njegovoj majci a sada i o ocu.

Zahtjev za razvod nisam podnila zbog tog ugovora jer se bojim da tek onda neću imati pravo na ništa a brinem o njegovom ocu.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija