Jump to content

preuzimanje obrta (informatichki servis)


Ivan Racci Raic

Preporučene objave

kako mi ne radi vasha tražilica pravit chu se da nema ove teme ;)

 

u radnom sam odnosu u jednom informatichkom servisu vech 9 godina i sada vlasnik je odluchio da che se povuchi iz posla... dao mi je prijedlog da ja preuzmem obrt i da nastavim dalje tako shto chemo uchi u zajednichko vlasnishtvo pa da che on izachi (kako pishe da je jedino moguche), no nisam nashao nikakve jasne informacije o tome trebam li ja imati (i koji?) struchni ispit. trenutno rachunovodstvo dalo nam je informaciju da je ovo jedini nachin da imam obrt te vrste i da ne moram zaposliti nikoga u toj struci, no to meni malo smrdi. ni na stranicama hok-a ni hitro.hr nema informacija o tome koji i dali struchni ispit treba imati za otvaranje informatichkog servisa ni dali moj stazh u toj struci igra ikakvu ulogu...

 

unaprijed se zahvaljujem i zhivili ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nejasno je definirana djelatnost obrta - trebate nam navesti šifru djelatnosti obrta !

 

...ukoliko se radi o djelatnosti pod šifrom 95.11 - popravak računala i periferne opreme, u momentu kad sadašnji vlasnik bude istupao iz vašeg zajedničkog obrta, vi morate dokazati i pravo korištenja prostorom i srednju stručnu spremu u četverogodišnjem trajanju u zanimanju elektroničar ili tehničar za računarstvo ( ili odgovarajuće više ili visoko obrazovanje )

 

sve vam je vrlo pregledno na linku portala obrtnog registra:

http://www.portor.hr/pravna_regulativa.htm

 

a traženi uvjeti stručne spreme za vezane obrte su navedeni u Pravilniku o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastice ( NN br. 42/08. ) - imate ga navedenog pod "pravna regulativa"

 

sretno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija