Jump to content

relativna ili apsolutna zastara poreznog duga ili...


vanesas

Preporučene objave

Poštovanje! Zbog jako teške financijske situacije.(ostanak bez posla,bolest pa mala mirovina) dosta zadnjih godina nismo plačali porez za kuću na moru koju smo napravili dok se još moglo nekako živjet, kao ni druga davanja...

Danas sam dobila opomenu pred ovrhu za 2007,2008,2009,2010,2011god.porez na kuću za odmor.

Lijepo Vas molim da mi date savjet što moram napraviti, puno sam čitala po internetu o tome ali sam potpuni laik i na kaju neznam kako moram postupiti.

Napominjem da smo kuću nakon dugo godina povlačenja po oglasniku ove godine prodali.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao odgovor na opomenu pred ovrhu podnesite ovršitelju zahtjev za utvrđivanjem zastare prava poreznog tijela (grada ili općine kojem pripada lokalni porez na kuću za odmor) na naplatu poreznog duga s prijedlogom da se obustavi daljnji postupci prema ovrsi na imovini poreznog obveznika. Na zastaru prava poreznog tijela na naplatu poreznog duga primjenjuju se odredbe Općeg poreznog zakona. Ako porezno tijelo dosad nije ijednom službenom radnjom dalo poreznom obvezniku na znanje o stanju duga poreza na kuća za odmor (opomena, izvod iz knjigovodstvene evidencije PU putem pošte ili fax-a), tada je u 2012. godini nastupila zastara na naplatu poreznog duga za 2007. je dana 01.01.2011., za 2008. godinu dana 01.01.2012. godine. kako se ovih dana dobili opomenu, rok zastare za 2009.-2011. počinje ponovno teći. Dakle, dužni ste platiti porezni dug za 2009.-2011.

 

Upravo je prodaja kuća bila informacija gradu ili općini da temeljem uvida u knjigovodstveno stanje vašeg duga uputi vam službenu obavijest o postojanju poreznog duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 godina kupio sam vikendicu u Stubičkim Toplicama. Uredno je sve prijavljeno, plačen porez kod kupnje, imam rješenje katastra o upisu. Redovito plačam sve : Komunalu naknadu, i sve režije (vodu, struju, plin, telefon ) Do sada nisam dobio nikakovo rješenje za plačanje nekog popsebnog poreza na vikendicu.Što mogu očekivati, i da li ću morati plačati unatrag za nešto za što nikada nisam dobio nikakovo Rješenje niti uplatnicu za plačanje poreza. Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...
dobijam svake godine od 2009 godine rješenje za porez kuće na odmor sa godišnjim iznosom i ukupnim dugom.Do sada nisam dobio nikakvu opomenu niti ovrhu za neplaćanje duga.Da li je nastupila apsolutna zastara, treba li se obratiti nadležnom poreznom uredu ili čekati ovrhu.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

 

apsolutna zastara za naplatu poreznog duga nastupa nakon 6 godina od primitka poreznog rješenja (porezna obveza 2009.g. apsolutna zastara 2016.g).

 

ali obzirom na rješenje (nadležno tijelo ) ovrhom je močuće napatiti dug i 10 godina nakon donošenja rješenja.

 

plati dug. zbog zakonskih zateznih kamata dug raste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija