Milan Maksimović objavljeno: 22. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 22. studeni 2012. Molim vas za obrazlože. Pokušaću u što kraćim crtama opisati " problem ". Naknada štete u kojoj moj odvjetnik potražuje od ustanove 1.450 000 kn bez zateznih kamata, kada se spor dobije dogovoreno je 50 % od ukupne sume koja se naplati od tuženika, u potpisanom ugovoru je navedeno + PDV. To znači da moram platiti 50 % i dodatno na taj iznos još 25 % poreza ili je to sve ukupno sa PDV-om 50 % njemu 50 % meni. U slučaju da moram platiti 50 % i još PDV na iznos, dali će meni sud tj ustanova platiti PDV na ukupnu odštetu od traženog iznosa, tako da nisam u gubitku iznosa PDV-a ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 22. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2012. Naknada štete u kojoj moj odvjetnik potražuje od ustanove 1.450 000 kn bez zateznih kamata, kada se spor dobije dogovoreno je 50 % od ukupne sume koja se naplati od tuženika, u potpisanom ugovoru je navedeno + PDV. To znači da moram platiti 50 % i dodatno na taj iznos još 25 % poreza ili je to sve ukupno sa PDV-om 50 % njemu 50 % meni. U slučaju da moram platiti 50 % i još PDV na iznos, dali će meni sud tj ustanova platiti PDV na ukupnu odštetu od traženog iznosa, tako da nisam u gubitku iznosa PDV-a ? 1. Odmah Vam moram reći da ste sklopili jako loš posao. Vaš odvjetnik prema Zakonu ne smije za sebe kao nagradu za zastupanje, ugovoriti više od 30% od postignutog uspjeha u sporu! 2. Ako je u ugovoru napisano + PDV, tada će Vam odvjetnik na taj iznos obračunati i PDV. 3. Nitko Vama neće platiti PDV na odštetu. Na odštetu se ne plaća PDV! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milan Maksimović odgovoreno: 7. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2012. Molim vas za još jedno pojašnjenje. Plaćanje medicinskoga vještačenja, dogovoreno je sa odvjetnikom da on snosi sve troškove spora zbog toga što nisam u mogućnosti plaćati sve troškove, pa me sada zanima koliki su mogući troškovi, tužba, rasprave, vještačenja i sve što sljeduje u takvom jednom sudskom sporu i u slučaju dobitka ili gubitka spora kako to sud naplaćuje od strane koja je izgubila spor. ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 8. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2012. pa me sada zanima koliki su mogući troškovi, tužba, rasprave, vještačenja i sve što sljeduje u takvom jednom sudskom sporu... Budući je VPS 1.450.000,00 kuna to znači da tužba košta 14.500,00 kn + PDV, svako ročište 14.500,00 kn + PDV, žalba (ako je bude) 18.125,00 kn + PDV, vještačenje između 5.000,00 - 10.000,00 kn, sudska pristojba na tužbu 5.000,00 kn i sudska pristojba na presudu 5.000,00 kn. Pa sad Vi računajte. ...i u slučaju dobitka ili gubitka spora kako to sud naplaćuje od strane koja je izgubila spor. ? Sud donosi presudu kojom će, između ostalog, naložiti onoj strani koja izgubi spor da nadoknadi drugoj strani parnične troškove. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.