denis988 objavljeno: 22. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 22. studeni 2012. Imam brata koji ima 37 godina i teško je bolestan. Prije nekoliko godina digao je brzi gotovinski kredit,u ZABA-i, u iznosu 5500eur,bez jamca i bez police životnog osiguranja. Dok je bio zaposlen otplaćivao je uredno rate kredita. Međutim, ostao je bez posla i proglašen je privremeno nesposobnim za rad, te od socijalnog prima osobnu invalidninu u iznosu 1250kn. Izgledno je da će to preći u trajnu nesposobnost za rad. Zanime me sada konkretno sa pravne strane kako se banka može naplatiti ako se on više nikada ne zaposli i ako nema nikakvu imovinu na svoje ime. Negdje sam pročitao kako se banke u tim slučajevima naplaćuje od najbliže rodbine (roditelji,brat..). Njegov dug do danas je narastao na cca. 8000eur i trenutno je stavljen u stanje mirovanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2012. pogrešno si razumio to što si pričitao. punoljetni dužnik je dužan vračati svoj dug. dug punoljetnog dužnika nisu dužni vračati roditelji,braća,sestre ili druga rodbina. nasljednici vračaju dug ostavitelja do vrijednosti nasljeđene imovine. osim ako se radi o osobnom dugu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
denis988 odgovoreno: 22. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2012. Na koji će se naćin onda banka naplatiti? on nema nikakve imovine i nema nasljednika, a izvjesno je da će biti trajno nesposoban za rad. Osim invalidnine nema drugih primanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2012. otpisat će dug. ili biti dosadni prema nekom od obitelji (otac, majka, brat, sestra)da bi priznali dug . ako se dug prizna onaj ko je priznao dug mora ga i vratiti. invalidninu nemogu uzeti ovrhom . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
denis988 odgovoreno: 23. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2012. Hvala Vam puno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.