Jump to content

Stjecanje prava na godišnji odmor


NIKMAN

Preporučene objave

Tijekom ove kalendarske godine sam promijenio poslodavca. Kod jednog sam bio u stalnom radnom odnosu od početka godine do 30.06.2012 te mi je on za taj period priznao pravo na pola godišnjeg odmara i isplatio ga. Od 01.07.2012 započinjem stalni radni odnos kod drugog poslodavca i on će bez prekida trajati do kraja ove godine. Novi poslodavac tvrdi da kod njega ne stičem pravo na dio godišnjeg odmora i da ga neće odobriti. Dakle iako cijelu godinu radim bez prekida pola godišnjeg, ili dio, jednostavnmo nestaje. Zanima me da li je drugi poslodavac u pravu i da li imam pravo na dio godišnjeg za vrijeme provedeno na radu u periodu 01.07.2012 do 31.12.2012. Od prvog dana radni odnos je na neodređeno vrijem, dakle stalni.

Ukoliko imam pravo na dio godišnjeg odmora u ovom periodu molio bih Vas da me uputite na zakonske odredbe po kojima to stičem kako bih se u razgovoru sa poslodavcem mogao pozvati na iste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Zar mi nitko ne može dati potpun odgovor na ovo????

 

postovani,puno je slicnih odgovora dato na slicna pitanja kao vase,koja ste trebali pretraziti,ovdje vam je izmedju ostalog objasnjenje moderatorice Burn,pa se pokusajte pronaci u istom.

<<Pravo na puni godišnji odmor stječete nakon 6 mjeseci rada (da, računa Vam se i mjesec dana kod starog poslodavca akoniste koristili), ali po uvjetima iz nižeg članka imate pravo i na razmjerni dio godišnjeg (1/12 za svakih mjesec dana):

1) ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos, zbog neispunjenja šestomjesečnog roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona, nije stekao pravo na godišnji odmor,

2) ako radni odnos prestane prije završetka šestomjesečnogaroka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona,

3) ako radni odnos prestane prije 1. srpnja.>>

znaci ovo nije sve,imate jos puno toga,pa pretrazite.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija