ja123456 objavljeno: 22. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 22. studeni 2012. Pozdrav! Imam skoro 20 godina, studentica sam na Sveučilištu u Zagrebu, mama me ostavila prije 4 godine, živim s tatom. Njihov je brak sudskom presudom razveden prije nekoliko dana, ona je u izvanbračnoj zajednici i rodila je drugo dijete. Od 2008. sa mnom nema kontakata. Koliko znam nije zaposlena, odnosno radi sezonski s obzirom da sad živi na moru. Bi li ja mogla tužbom zahtijevati alimentaciju i koliko bi dobila s obzirom da pretpostavljam da nije u stalnom radnom odnosu i da ima drugo dijete. Ako mi sud recimo odredi da ona mora plaćati, nagađam, 200 kn, mogu li podnijeti tužbu i za baku i ujaka, baka ima mirovinu, ujak plaću, neoženjen je, živi s bakom, ima kuću na sebi te tako od njih recimo dobiti još, nagađam, 200 kn ako kažem da mi ovo propisano od nje nije dovoljno za osnovne troškove studiranja u drugom gradu. Može li mi netko napisati primjer tužbe za alimentaciju, i za mamu i za ujaka/baku i ukratko objasniti postupak. Hvala! edit : Mogu li dobiti zaostatke od 2008. godine s obzirom da otad ne živi sa mnom i ni na koji način ne sudjeluje u mom uzdržavanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 23. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2012. Tvoje je pravo, a roditeljska dužnost i obveza uzdržavati dijete. To što je netko nezaposlen ne oslobađa ga obveze uzdržavanja, ali će sud u postupku utvrditi kolike su zaista mogućnosti tog roditelja. Obveza uzdržavanja nastaje u trenutku podnošenja tužbe i ako se ne varam 5 godina unatrag, u tvome slučaju 4. Ako ti se nitko ne javi sa primjerom tužbe, javi mi se, pa ću ti dati brošuru sa općenitim primjerima kako se pišu tužbe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ja123456 odgovoreno: 3. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2012. Evo, nitko se nije javio pa ako mogu dobiti primjere tužbi i može odgovor na moje pitanje o baki i ujaku, mogu li od njih dobiti neki dio alimentacije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.