Jump to content

kazneni postupak

mojadjevojcica

Preporučene objave

Evo da i ja postavim pitanje nadam se da ima neko neki savjet.

Dakle samohrana sam majka curice od 2 ipo godine. Otac se ne javlja ne dolazi i ne placa od njenog rodenja.

Prosla sam dva sudska postupka. Prvi da mi se dijete dodjeli na skrb i odgoj. Drugi za odredivanje alimentacije. Nakon drugog je ocu stavljena ovrha na racune ali naravno da nema niti kune i ne prima placu na racun. U CZSS je predan zahtjev za privremeno uzdrzavanje. Mena sada zanima sta sad. Koji mi je sljedeci korak i kako?

Dali da prebacim ovrhu na dida koji ima penziju ili trebam podnijeti krivicnu tuzbu i kako?

Otac nema nikakve imovine.

Dijeli na drugim stranicama

Ovrhu na djeda ne možete "prebaciti". Ako roditelj ne uzdržava dijete (iz bilo kojeg razloga) moguće je uzdržavanje zatražiti od bake/djeda po tom roditelju, dakle osobe koja prva sljedeća dijete podredno dužna uzdržavati, ali od dana takve tužbe, ne i ranije.

CZSS bi trebao odraditi i zahtjev za povratom sredstava za uzdržavanje koje je plaćao umjesto oca djeteta (a i kaznenu gratis, što su dapače dužni podnijeti protiv osobe koja je temeljem ovršne isprave (presude, rješenja o privr.mjeri, sudske nagodbe ili sklopljene pred czss) dužna uzdržavati, a roku od 15 dana od dana saznanja da obvezu ne izvršava redovito i u cijelosti).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija