mojadjevojcica objavljeno: 23. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 23. studeni 2012. Evo da i ja postavim pitanje nadam se da ima neko neki savjet. Dakle samohrana sam majka curice od 2 ipo godine. Otac se ne javlja ne dolazi i ne placa od njenog rodenja. Prosla sam dva sudska postupka. Prvi da mi se dijete dodjeli na skrb i odgoj. Drugi za odredivanje alimentacije. Nakon drugog je ocu stavljena ovrha na racune ali naravno da nema niti kune i ne prima placu na racun. U CZSS je predan zahtjev za privremeno uzdrzavanje. Mena sada zanima sta sad. Koji mi je sljedeci korak i kako? Dali da prebacim ovrhu na dida koji ima penziju ili trebam podnijeti krivicnu tuzbu i kako? Otac nema nikakve imovine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 23. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2012. Ovrhu na djeda ne možete "prebaciti". Ako roditelj ne uzdržava dijete (iz bilo kojeg razloga) moguće je uzdržavanje zatražiti od bake/djeda po tom roditelju, dakle osobe koja prva sljedeća dijete podredno dužna uzdržavati, ali od dana takve tužbe, ne i ranije. CZSS bi trebao odraditi i zahtjev za povratom sredstava za uzdržavanje koje je plaćao umjesto oca djeteta (a i kaznenu gratis, što su dapače dužni podnijeti protiv osobe koja je temeljem ovršne isprave (presude, rješenja o privr.mjeri, sudske nagodbe ili sklopljene pred czss) dužna uzdržavati, a roku od 15 dana od dana saznanja da obvezu ne izvršava redovito i u cijelosti). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mojadjevojcica odgovoreno: 24. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2012. Nisam mislila ovrhu "prebaciti" nego vjerovatno bi tribala opet na sud. Centar jos nije poceo placati jer jos cekam rjesenje. Sta centar triba podnit kaznenu prijavu??? A di se to uopce podnosi na sud ili na policiju??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.