anonimno objavljeno: 30. svibanj 2006. Dijeli objavljeno: 30. svibanj 2006. U dvorištu stambene zgrade imam poslovni prostor,koji je davno prije ,jedan njegov dio dograđen.Tek nedavno sam napravio geodetski elaborat i taj dio je označen kao novo stanje ,odnosno kao novi objekt.Što moram učiniti da bih ga legalizirao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 2. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2006. Nije mi baš jasno kada je i što postojalo prije i kada je što dorađeno. Što je bilo ucrtano i gdje, ajde malo pojasni, pa ti možda mogu pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 9. lipanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 9. lipanj 2006. Ako sam dobro razumio, davno je dograđeno, a dograđeni dio je teka sada GEODETSKI SNIMLJEN te evidentiran u katastru (vjerojatno i u zk, s obzirom da se elaborat u pravilu radi istovremeno i za katastar i za zk). Za "legalizaciju" dograđenog dijela potrebno je (dosta logično) ishoditi građevinsku dozvolu - prethodno je, naravno, dobro ispitati je li isto moguće - s obzirom na prostorno-plansku dokumentaciju. Ako nije moguće ishoditi dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju, čak je i dosta povoljno što je dogradnja evidentirana kao poseban objekt - moglo se (eventualno) evidentirati kao proširenje postojećeg, što bi značilo (ili se moglo tumačiti) da sada cijeli objekt (dakle i stari dio) nije "pokriven" građevinskom dozvolom (što bi bilo, u određenom smislu i točno). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.