Jump to content

Prava nezaposlenih trudnica


bellydancer5

Preporučene objave

Postoji rodiljna naknada u iznosu od 1600 kn, pomoć za opremu novorođenog djeteta i to je to. Za ponošenje zahtjeva za priznavanje prava javi se u nadležni ured HZZO, zahtjev se podnosi po rođenju djeteta, no preporučam da odeš tamo prije u preuzmeš zahtjev na kojem bi trebalo biti navedeno što se sve treba priložiti od dokumentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postovani, prije mjesec dana dobila sam otkaz (tehn.visak), nakon 11 godina neprekinutog staza. Znam da imam pravo na naknadu, ali još nisam dobila potvrdu sa hzz kolika će naknada biti te kolikodugo imam na nju pravo. Znam da je prva 3 mj 70% od plaće,a onda još neko neznam koj vrijeme neki manji dio. Naime, u međuvremenu sam saznala da sam trudna te sada ne znam što mi je isplativije. Kakva su mi prava kao nezaposlenoj trudnici? Mogu li otvoriti čuvanje trudnoče dok sam nezaposlena? koji mi se prosijek gleda? isplati li mi se više sada odmah otvoriti čuvanje trudnoće da mi u prosijek uđu plaće od poslodavca? Što se u tom slučaju deševa s naknadom sa burze na koju imam pravo? Da li je mogu dabiti nakon porodiljnog? I još nešto, poslodavac mi je ostao duđan 5 plaća, te nisu uplaćeni doprinosi? hoću li ja s time imati kakvih problema ili se za to tereti direktno poslodavca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš koristiti pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja u slučaju da si nezaposlena osoba jer nemaš plaću koja bi ti mogla biti nadoknađena. U ostalom dijelu pitanja gore je odgovor, a u isplativost ili neisplativost nečega ne bih se želio upuštati. Doprinosi poslodavca koji nisu uplaćeni nemaju nikakvog utjecaja na korištenje prava na rodiljne i roditeljske potpore u tvom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani, trenutno sam u 6. mjesecu trudnoće, prije sam radila godinama, onda sa 36 prvi puta ostala trudna, na prvi porodiljni sam išla kao zaposlena, na drugi sam išla sa burze rada i primala 1663,00kn godinu dana, i pisali su mi radni staž u radnu knjižicu, nakon godinu dana iz svog nemara i jednostavno ne planiranja ići tražiti posao, nisam se prijavila na burzu, no pošto sam opet trudna, išla sam se prije tri mjeseca prijaviti, na burzi mi je savjetnica objasnila da je dobro da sam se prijavila da drugačije ne bi imala prava na primanja kao nezaposlena, ali danas mi je druga savjetnica rekla da to nema veze i da nema smisla što se prijavljujem da pravo za porodiljnu naknadu kao nezaposlena osoba tražim na zdravstvenom, uglavnom nakon današnje priće sam zbunjena; trebam li se prijavljivati na zavod, hoću li uopće u ovoj situaciji imati pravo primanja porodiljne naknade za treće dijete i dali ću opet moći pisati radni staž? Molim vas odgovor, i unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija