Lana1 objavljeno: 28. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 28. studeni 2012. Pozdrav svima, Da odmah prjeđem na stvar.....muž i ja imamo cimerski odnos, bio je agresivan prema našem djetetu (3 god.) i u tom periodu ja sam se potpuno ohladila od njega. Dogovorili smo se da ćemo ipak ostati zajedno zbog djeteta ali uglavnom više ne komuniciramo. E sad...u slučaju da on nađe drugu i u slučaju naše rastave, može li on tražiti potpuno skrbništvo nad djetetom s obzirom da ima novu obitelj tj.ženu...hoće li sud biti naklonjeniji njemu jer bi dijete dobilo na neki način novu obitelj, ili bi ipak ja dobila skrbništvo iako sam sama? Možda glupo pitanje, nerazumljivo, ali meni trenutno najbitnije na svijetu....počinjem lagano paničariti. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 28. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2012. Prije svega čudi me da ste i dalje ostali sa čovjekom koji je bio agresivan prema vašem zajedničkom djetetu, radi djeteta!? Skrbništvo će biti uvijek zajedničko i ravnopravno, a odlučivat će se o povjeravanju djeteta na zajednički život jednom od roditelja. Pri donošenju odluke o povjeravanju djeteta, sud bi se trebao rukovoditi djetetovom dobrobiti, a ne naklonjenošću jednom od roditelja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lana1 odgovoreno: 28. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2012. Hvala na odgovoru...a ostala sam s njim iz razloga jer je krenuo na terapiju kod psihologa, uglavnom se trudi a ovako kad smo zajedno mogu kontrolirati što i kako radi s djetetom...jer nemam povjerenja u njega ostaviti dijete samo s njim 1 dan a kamoli cijeli vikend (kao što bi bila situacija u slučaju razvoda) jer jednostavno nije sposoban brinuti o djetetu. Eto...od 2 zla izabirem manje zlo...gledam isključivo što je u interesu djeteta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 28. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2012. Naveli ste vrlo malo informacija, tako da mi je teško procjenjivati koliko je ugrožena djetetova dobrobit. Nadam se da ste barem malo pročitali Obiteljski zakon i članak 108. st.1. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lana1 odgovoreno: 28. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2012. Jesam...svjesna sam svega i odgovornost je u potpunosti moja. Puno hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.