Jump to content

Mogućnost otkaza u drugom poduzeću istog poslodavca


Light

Preporučene objave

Godinama sam radila u poduzeću koje je u 100% vlasništvu mog sadašnjeg poslodavca. Prije nekoliko mjeseca mi je ponuđeno da prijeđem na novo radno mjesto kod matičnog poslodavca što sam prihvatila, jer su mi prezentirani kvalitetni uvjeti. Prije neki prezentirana mi je mogućnost da kao tehnološki višak dobijem otkaz te da to nema veze s kvalitetom mog rada.

Moja pitanja glase:

1. mogu li tužiti svojeg sadašnjeg i prošlog poslodavca jer teško da se u dva mjeseca poslovna situacija tako promijenila da sam najednom postala tehnološki višak, jer mi ovo izgleda kao scenarij u kojem poslodavac izbjegava plaćanje otpremnine, koju bi sigurno dobila na starom radnom mjestu?

2. Koje su mi pravne mogućnosti da dobijem otpremninu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikakve, vjerojatno ste nasjeli na igru tog poslodavca i potpisali sporazumni raskid radnog odnosa a to nećete moći pobiti, odnosno to ćete izuzetno teško moći pobiti. S obzirom na to da ova moja procjena situacije ni u kom slučaju nije relevatna i predstavlja samo osobno mišljenje preporučam Vam da se konzultirate o mogućnosti pokretanja postupka u nekom od odvjetničkih ureda koji će Vam pružiti ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija