Light objavljeno: 28. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 28. studeni 2012. Godinama sam radila u poduzeću koje je u 100% vlasništvu mog sadašnjeg poslodavca. Prije nekoliko mjeseca mi je ponuđeno da prijeđem na novo radno mjesto kod matičnog poslodavca što sam prihvatila, jer su mi prezentirani kvalitetni uvjeti. Prije neki prezentirana mi je mogućnost da kao tehnološki višak dobijem otkaz te da to nema veze s kvalitetom mog rada. Moja pitanja glase: 1. mogu li tužiti svojeg sadašnjeg i prošlog poslodavca jer teško da se u dva mjeseca poslovna situacija tako promijenila da sam najednom postala tehnološki višak, jer mi ovo izgleda kao scenarij u kojem poslodavac izbjegava plaćanje otpremnine, koju bi sigurno dobila na starom radnom mjestu? 2. Koje su mi pravne mogućnosti da dobijem otpremninu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 28. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2012. Nikakve, vjerojatno ste nasjeli na igru tog poslodavca i potpisali sporazumni raskid radnog odnosa a to nećete moći pobiti, odnosno to ćete izuzetno teško moći pobiti. S obzirom na to da ova moja procjena situacije ni u kom slučaju nije relevatna i predstavlja samo osobno mišljenje preporučam Vam da se konzultirate o mogućnosti pokretanja postupka u nekom od odvjetničkih ureda koji će Vam pružiti ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 29. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2012. Kojim dokumentom ste prešli kod drugog poslodavca, to je naime najbitnije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snekyvz odgovoreno: 30. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2012. to i mene čeka.... ja ću 1.1. morati prijeći u drugu firmu istog poslodavca... i to ugovorom o radu na određeno.... jel imam onda kakva prava kasnije, ukoliko me čeka Lightov scenarij? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snekyvz odgovoreno: 4. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2012. to i mene čeka.... ja ću 1.1. morati prijeći u drugu firmu istog poslodavca... i to ugovorom o radu na određeno.... jel imam onda kakva prava kasnije, ukoliko me čeka Lightov scenarij? molim vas, ako netko zna.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snekyvz odgovoreno: 13. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2012. nitko? adje, molim Vas.... ne mogu nigdje naći nikakav odgovor... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 13. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2012. Pa odgovor, odnosno vrlo vjerojatan scenarij je ovdje već opisan, ne nužan ali moguć. Što da Vam još odgovorimo na ovu požurnicu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.