dejavu objavljeno: 30. svibanj 2006. Dijeli objavljeno: 30. svibanj 2006. Potpisao sam ugovor o kupoprodaji nekretnine. Ovjeren kod javnog bilježnika. U ugovoru smo navedeni četvoro kao kupci. Dva bračna para. Svaki po polovicu ukupne površine zemljišta. Za sada nam nije bitno točne izmjere i slično za kupljeno poljop. zemljište (ne kanimo jš ništa graditi). Sutra idem u gruntovnicu uknjiživi vlasništvo. Treba li nam već sada diobeni ugovor i ako trevba gdje bih mogao naći primjer istoga? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 2. lipanj 2006. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2006. Ne treba. Uknjižit ćete se svaki u 1/4 dijela nekretnine. Osobno sam skeptičan prema suvlasništvu, pa bi diobni ugovor sastavio što prije. Ako postoji obrazac za sastavljanje diobnog ugovora onda se vjerojatno može naći u Narodnim novinama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 9. lipanj 2006. Dijeli odgovoreno: 9. lipanj 2006. Slažem se s prethodnim odgovorom - nije nužno odmah se dijeliti, ali suvlasništvo se zna često pokazati kao nezgodna stvar. Za razvrgnuće suvlasništva, potrebno je (odnosno, poželjno je, ako se ne misli suditi se o istome) dogovoriti način podjele čestice (tj. kome bi koji dio pripado podjelom čestice); na dogovoreni način dati izraditi geodetski elaborat o cijepanju (geodet će već znati i ima li slučajno kakvih zapreka provedbi parcelacije), a sukladno geodetskom elaboratu je onda potrebno sastaviti diobeni ugovor (što načelno nije neki big deal). Možda ne bih trebao reći, ali i u pogledu jednostavnog diobenog ugovora, geodet obično može pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
slavko0512 odgovoreno: 8. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2011. Zanima me dali netko ima primjer diobnog ugovora? Ako ima dali ga može objaviti ovdje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.