Jump to content

Stručno osposobljavanje sa SSS


damirL

Preporučene objave

Pozz,

 

završio sam srednju Tehničku školu (drvodjelski tehničar-dizajner), kako ne moga pronaći posao odlučio sam se za stručno osposobljavanj, čekao da se zakon izmjeni, u međuvremenu se raspitivao kod poslodavaca, neki su rekli da primaju samo stolare dok su neki rekli da se javim na HZZ-e i da bi mi tamo rekli da Tehnička škola ne spada pod taj program, ja zbunjen. Isti dan pošaljem upit HHZ-e vezano sa ososobljavanje i dobijem odgovor:

 

"Poštovani Damire, po Zakonu o poticanju zapošljavanja od zanimanja na razini srednjoškolskog obrazovanja u stručno osposobljavanje se mogu uključiti samo obrtnička zanimanja, tehničari (četverogodišnji programi srednje škole) ne mogu.

Vi biste eventualno mogli uključiti u stručno osposobljavanje prema članku 41. Zakona o radu npr. u jedinicama lokalne samouprave i uprave ako Vaše zvanje postoji u sistematizaciji, kada sukladno zakonskim propisima stručno osposobljavanje traje 12 mjeseci i polažete ispit za državne službenike."

 

 

Molio bih Vas za savjet što bih sada trebao napraviti, kome se obratiti?

 

"tehničari (četverogodišnji programi srednje škole) ne mogu" (zašto?)

 

 

Hvala i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam za što ti treba zanimanje stolar, ali uvijek možeš položiti majstorski ispit pri obrtničkoj komori ;)

 

...malo pogledaj njihovu web-stranicu, pa ih kontaktiraj...a kad položiš majstorski ispit - ministarstvo ti vrati 80% uloženih sredstava ( barem je tako do kraja 2012.g. )

 

http://www.hok.hr/cro/obrazovanje/majstorski_ispit

 

http://www.minpo.hr/default.aspx?id=133

 

sretno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani!

Molila bih vas pomoć na ovu temu. Svakojake priče kolaju na temu stručnog osposobljavanja, posebno u državnim službama, najčešće se prema tom modelu zapošljavaju poznanici funkcionera tih službi i nama ostalima bacaju pijesak u oči govoreći kako se zakon stalno mijenja. Da, istina je kako se zakon mijenja i svako ga tumači sebi kako mu odgovara. Zanima me da li je točno da osobe sa SSS kako je gore navedeno nemaju pravo na stručno osposobljavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija