Jump to content

ugovor o autorskom djelu - naplata


fellow

Preporučene objave

pozdrav,

 

radila sam na projektu jedne oveće hrvatske izdavačke kuće i potpisala ugovor o autorskom djelu. u njemu se obavezuju isplatiti mi honorar unutar 60 dana od predaje materijala. dakle, od predaje materijala prošlo je četiri i pol mjeseca.

kada zovem, urednica je na bolovanju ili mi prenosi objašnjenja pravne službe, a kad popizdim kaže mi da će biti do kraja tjedna. i tako već neko vrijeme.

da ne duljim s iritantnim detaljima (ako su potrebni, recite pa ću napisati), nemam love za tužbu, nemam pravo na besplatnu pravnu pomoć, nisam (još) član strukovne udruge - što mogu učiniti da dobijem svoj novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poslati opomenu pred tužbu, preporučeno s povratnicom. Dati rok za isplatu od 8 dana (na povratnici će se vidjeti kad su zaprimili). Nakon toga, ako ne reagiraju, pokrenuti sudski postupak. Predlažem angažirati odvjetnika i predložiti mu određeni postotak od dugovanog honorara (dobit ćete veći dio honorara i kamate na honorar , a on će se još dodatno naplatiti od odvjetničkog troška tako da ste oboje na dobitku, u recesiji su svi za dogovore). sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija