Jump to content

Greška u raskrižju molim pomoć.:(


darac21

Preporučene objave

Poštovanje,molim vas za savjet u vezi jedne greške koju sam slučajno počinio jučer popodne. Naime vozio sam Avenijom Dubrava iz smjera zapada prema istoku i trebao sam se skinuti na okretište Dubec. Pošto nisam iz Zagreba zbunio sam se kod okretišta (Dubec)u raskrižju i napravio grešku.(neznam ni sam sta mi je bilo). Bilo mi je zeleno na semaforu za lijevo,i crveno za ravno,dva auta su stajala za ravno. Ja sam uredno dao lijevi žmigavac i skrenuo lijevo ali sam promasio ulaz u ulicu i morao sam nastaviti ravno,mozda za dvije -3 sekunde su i ova dva auta nastavila ravno jer im se upalilo zeleno. E sad me zanima dali su one crne malene okrugle stvarčice na semaforima senzori ili kamere i dali sam počinio kakav tezak prekršaj,oce li mi stici sta na kucnu adresu?? Molim vas odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po onome kako ste opisali radi se o prekrsaju iz clanka 59 Zakona o sigurnosti prometa,gdje u stavu 1 istog clanka,propisuje da crveno svjetlo predstavlja zabranu prolaska,.Stav 5 istog clana za takav prekrsaj propisuje novčanu kaznu u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna.

Medjutim,blazi prekrsaj bi se mogao traziti u clanku 60 koji u stavu 2 propisuje, ako zeleno svjetlo na uređaju za davanje znakova prometnim svjetlima ima oblik strelice, vozač se vozilom smije kretati samo u smjeru koji pokazuje ta strelica..

Ako bi se na vas opis primjenio clanak 60 st.2,bili bi kaznjeni sa 500,oo kuna.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,bilo bi super kad bi bila ova druga solucija,a najbolje bi bilo da nije niko primjetio tu moju pogresku.Danas sam od jedne osobe cuo da te kamere sluze za regulaciju prometa ,odnosno da se njima pale svjetla na semaforima ovisno o guzvi,i da se koriste pri utvrđivanju krivca sudara. Dali je to istina??,ili da strepim sad dal ce stic sto na kucnu adresu??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija