alkaalka objavljeno: 3. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 3. prosinac 2012. kupio bih česticu u kojoj bi bio suvlasnik. ali na polovini te čestice već je prvi suvlasnik posadio voćke. Ja se slazem da ta polovina ostaje njegova, ali problem je taj sto ja nemam izlaz na glavnu cestu. Dali ja imam pravo traziti izlaz kroz taj prvi dio čestice? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 3. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2012. Postovani,radi se o suvlasnistu,oba suvlasnika imaju svoje idealne dijelove koji nisu odredjeni u odnosu na nekretninu kao cjelinu,ali je odrediv u nekim drugim postupcima.Ono sto je prvog suvlasnika i vase je,tako da je i prilazni put vas,sto vam se nemoze osporit. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alkaalka odgovoreno: 5. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 5. prosinac 2012. hvala Matrix! Imao bih još jedno pitanje vezano za suvlasništvo (ne radi se o gore navedenoj čestici) Naime, ostavinskim postupkom moje 2 sestre, dva rođaka i ja dobili smo zemlju. Pošto ta dva rođaka ne dolaze u Hrv niti žele kontaktirati sa obitelji neznamo kako da odredimo što kome pripada. Dali tužbom..ili se to već nekako drugačije zove? I ukoliko bih ja pokrenuo razvrgnuće suvlasništva plaćam ili se to dijeli na sve ? hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 5. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 5. prosinac 2012. Postovani,najbolje bi bilo da sklopite diobni ugovor,temeljem kojeg bi svaki suvlasnik imao pravo predloziti upis samostalnog vlasnistva,ali kao sto navodite problem je sto su odredjeni suvlasnici nedostupni.. Prijedlogom za sudsko razvrgnuce,vi bi bili navedeni kao predlagatelj,a ostali kao protustranke,vi bi platili pristojbu,ali bi u prijedlogu mogli zahtijevati da vam protustranke naknade prouzrocene troskove postupka. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alkaalka odgovoreno: 6. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. hvala vam na pomoći i molio bih vas jos par savjeta: na temelju čega se plaća sudsko razvrgnuće? na temelju m2 zemljišta ili nesto drugo? u ovom slučaju radi se o cca 6000m2 zemljišta koje je neću reći bezvrijedno, ali nema neku vrijednost. dali mi je za to potreban odvjetnik? unaprijed se zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 6. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. Na temelju odredbi zakona o sudskim pristojbama.Bilo bi ipak pozeljno da takav prijedlog sastavi strucna osoba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.