Jump to content

Trajanje bolovanja


Dome Mijo

Preporučene objave

Pozdrav

 

Kaže mi moj liječnik da je bilo nekakvih izmjena u pravilniku vezano za bolovanja.

Na DR (Domovinski rat) bolovanju sam, duže od tri godine kod HZZO. Ima li veze i dijagnoza (ili više njih), jer ako se ne varam da je u Zakonu o braniteljima bilo nešto o tome da trajanje bolovanja nema ograničenja ako je bolest promjenjive dijagnoze (PTSP npr.)?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za zakon o braniteljima al znam da u ovom drugom stoji ovo........

 

(1) Osiguranik ima pravo na teret sredstava Zavoda ostvariti pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja iz članka 26. točke 1. do 5. i točke 9. ovoga Zakona po istoj dijagnozi bolesti u maksimalnom trajanju od tri godine bez prekida.

(2) Osiguranik iz stavka 1. ovoga članka ostvaruje pravo na naknadu plaće u visini utvrđenoj u skladu s ovim Zakonom i općim aktima Zavoda do isteka 18 mjeseci trajanja bolovanja, a nakon toga u iznosu 50% zadnje isplaćene naknade plaće na ime toga bolovanja.

(3) Odredbe stavka 2. ovoga članka u dijelu koji se odnosi na umanjenje naknade plaće na iznos 50% zadnje isplaćene naknade plaće ne odnose se na osiguranika koji je na bolovanju zbog liječenja zloćudnih bolesti, koji je na hemodijalizi ili peritonejskoj dijalizi te koji je na bolovanju u svezi s uzimanjem i presađivanjem dijelova ljudskog tijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
Uh, mislim da ne pripadam ovoj skupini, DR bolovanje je 100%. A i duže sam od 3 godine na bolovanju...

 

Al hvala na trudu i vremenu!

 

poštovani Dome Mijo molio bih te da mi odgovoriš dali si sve 3 godine bolovanja bio kako kažeš na 100 % bolovanju i još bi volio znati dali sada nakon 3 godine bolovanja primaš normalno naknadu za bolovanje i dali si radio u privatnoj ili državnoj firmi.Normalno je da razumijem da si još uvijek na bolovanju DR ptsp.

Molim što hitniji odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija