Dome Mijo objavljeno: 3. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 3. prosinac 2012. Pozdrav Kaže mi moj liječnik da je bilo nekakvih izmjena u pravilniku vezano za bolovanja. Na DR (Domovinski rat) bolovanju sam, duže od tri godine kod HZZO. Ima li veze i dijagnoza (ili više njih), jer ako se ne varam da je u Zakonu o braniteljima bilo nešto o tome da trajanje bolovanja nema ograničenja ako je bolest promjenjive dijagnoze (PTSP npr.)? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 3. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2012. Ne znam za zakon o braniteljima al znam da u ovom drugom stoji ovo........ (1) Osiguranik ima pravo na teret sredstava Zavoda ostvariti pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja iz članka 26. točke 1. do 5. i točke 9. ovoga Zakona po istoj dijagnozi bolesti u maksimalnom trajanju od tri godine bez prekida. (2) Osiguranik iz stavka 1. ovoga članka ostvaruje pravo na naknadu plaće u visini utvrđenoj u skladu s ovim Zakonom i općim aktima Zavoda do isteka 18 mjeseci trajanja bolovanja, a nakon toga u iznosu 50% zadnje isplaćene naknade plaće na ime toga bolovanja. (3) Odredbe stavka 2. ovoga članka u dijelu koji se odnosi na umanjenje naknade plaće na iznos 50% zadnje isplaćene naknade plaće ne odnose se na osiguranika koji je na bolovanju zbog liječenja zloćudnih bolesti, koji je na hemodijalizi ili peritonejskoj dijalizi te koji je na bolovanju u svezi s uzimanjem i presađivanjem dijelova ljudskog tijela. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dome Mijo odgovoreno: 4. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2012. Uh, mislim da ne pripadam ovoj skupini, DR bolovanje je 100%. A i duže sam od 3 godine na bolovanju... Al hvala na trudu i vremenu! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lovac67 odgovoreno: 2. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2013. Uh, mislim da ne pripadam ovoj skupini, DR bolovanje je 100%. A i duže sam od 3 godine na bolovanju... Al hvala na trudu i vremenu! poštovani Dome Mijo molio bih te da mi odgovoriš dali si sve 3 godine bolovanja bio kako kažeš na 100 % bolovanju i još bi volio znati dali sada nakon 3 godine bolovanja primaš normalno naknadu za bolovanje i dali si radio u privatnoj ili državnoj firmi.Normalno je da razumijem da si još uvijek na bolovanju DR ptsp. Molim što hitniji odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lovac67 odgovoreno: 10. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2013. dome mijo dali si živ,ja čekam odgovor a od tebe nema glasa,molim odgovor! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.