Jump to content

Da li trebam punomoć od bivseg muza za putovanje u inozemstvo?


antadu

Preporučene objave

Naime,planiramo na putovanje u Indiju,a moja kćer ima drugo prezime i zanima me da li nam treba punomoć ili nesto slično za odlazak na takav put i kome da se obratim.

Obraćam vam se i zato sto se bivsi muz trenutno nalazi u zatvoru zbog odsluzenja kazne,te ne znam kako ovjeriti potpis kod javnog biljeznika u takvoj situaciji.

takodjer da li je tocno da ukoliko bivsi suprug ne bude htio dati suglasnost za putovanje,takvu punomoć moze izdati centar za socijalnu skrb i koliko to traje?

Zivimo u različitim gradovima i zanima me mogu li ja napraviti neku jedinstvenu punomoć koja traje do kćerkine punoljetnosti tako da ne moram razmisljati o mogućim problemima prilikom prelaska granice i da li moj sadasnji muz moze dobiti punomoć za istu stvar samo sa mojim potpisom ili treba potpis oba roditelja ?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam iz osobnog iskustva, nisam pravnik, ali treba vam punomoć, odnosno po zakonu ako bilo koji roditelj (i oni u braku) putuje sam s djetetom treba punomoć od drugog roditelja, ali u praksi to carinici baš i ne prakticiraju. Ako ne možete do punomoći morate se obratiti CSS i mogu vam oni izdati neku potvrdu (ali koliko će to trajati). I naravno da vaš suprug treba punomoć ako putuje sam s vašim djetetom potpisanu od oba roditelja.

Nekad se i meni čini da su to samo komplikacije ali koliko puta se desi da i roditelji u braku odvedu djecu u drugu državu i onda nastanu problemi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija