Jump to content

Uplate školama od strane pripravnika - stručno osposobljavanje za rad


blue_ri

Preporučene objave

Pozdrav!

Nedavno sam diplomirala, stekla zvanje magistre edukacije/profesorice i htjela bih iskoristiti mjeru stručnog osposobljavanja za rad u školi. No, prema izmjenama zakona od 30.5. 2012. poslodavac (u ovom slučaju, škola) dužan je platiti mentora i stručni ispit pripravniku, dok je dosad to mogao i sam pripravnik. Problem je što sam pronašla već dvije škole koje me žele uzeti, ali nemaju novaca da plate stručni ispit i mentora! Ja sam spremna sama uplatiti na račun škole taj iznos (oko 1500kn). Postoji li pravni način da pripravnik sam plati mentora i stručni ispit ili da potreban novac uplati na račun škole i da se to pravno opravda? Neki spominju mogućnost donacije školi, ali pitanje je kako tu donaciju pravno proknjižiti jer donacije moraju biti namjenske (znači, ne mogu napisati da je to donacija za plaćanje stručnog ispita). Neke škole pristaju na takve donacije pa stoga mislim da su moja prava ugrožena jer to znači, da bih počela stažirati, trebam samo pronaći ravnatelja koji je spreman riskirati kazne i pristati na takvu 'protupravnu' uplatu školi?

 

Kako da uplatim novac školi, a da se to pravno opravda?

 

Napominjem da je to pravilo da su škole (poslodavci) obvezne platiti mentora i stručni ispiti uvedeno u 5. mjesecu tako da su oni, koji su prije toga počeli stažirati, mogli sami plaćati.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija