ppm objavljeno: 5. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 5. prosinac 2012. Poštovani, zanima me informacija vezano uz ispravnost i zakonitost postupka poslodavca. Za vrijeme trajanja bolovanja zbog komplikacija u trudnoći, poslodavac mi je poštom preporučeno poslao novi ugovor o radu sa novim nazivom radnog mjesta, novim opisom radnog mjesta i novim koeficijentom za izračun plaće, te zahtijevao potpis i dostavu tog ugovora u roku od 3 dana. Zanima me da li je taj postupak poslodavca u skladu sa zakonom i da li su tim postupkom prekršena neka od mojih prava zaposlenika? Vidjela sam u zakonu o radu članak koji kaže da se trudnici nesmije uručiti izmijenjeni ugovor o radu, osim ako je to na prijedlog same trudnice ili njezinog doktora, što u ovoj situaciji nije bio slučaj. Također, u zakonu o radu sam vidjela da je minimalni rok 8 dana, pa me zanima da li je ovih 3 dana koje sam ja dobila za potpis i dostavu prema zakonu? Da li mi poslodavac može dati otkaz dok sam na komplikacijama u trudnoći, ukoliko ne potpišem novi ugovor o radu, jer je poslodavac donio novi pravilnik kojim je ukinuo moje staro mjesto i uvrstio novo radno mjesto koje se nalazi u novom, meni dostavljenom ugovoru? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 5. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 5. prosinac 2012. Ovo što si ovdje postavila izuzetno je složeno pitanje na koje se uopće ni ne usuđujem dati ni odgovor ni savjet, no u svakom slučaju poslodavac ti ne može otkazati ugovor o radu i s time u vezi stečena prava ostaju, kako ono na nadoknau plaće za vrijeme bolovanja tako i ono na rodiljnu i roditeljsku potporu. Za sve ovo ostalo čak bi bilo dobro zatražiti i mišljenje inspektora rada. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.