mariaaa objavljeno: 6. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 6. prosinac 2012. BOK!!! imam 18 godina i još sam učenica srednje prometne škole. prije tjedan dana sam otvorila "firmu za 10 kuna" firma će se baviti ispumpavanjem fekalija. Imam nekoliko pitanja: 1.mora li moja firma imati zaposlenike ili ne mora imati ni jednog ako to ne želim? 2.na temelju čega trebam plaćati porez? 3. Da li moram porez plaćati svaki mjesec? 4.mogu li sama sebi biti knjigovođa? 5. Da li moj tata iako je u stalnom radnom odnosu može povremeno raditi u mojoj firmi? naravno ako bi bilo potrebno. 6.moram li sama sebi i plaćivati plaću i doprinose iako se još školujem? 7.da li su troškovi zatvaranja firmevisoki? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krester odgovoreno: 8. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2012. 2. na temelju razlike prihoda i rashode poslovne godine +/- korekcije porezne osnovice. razlika je računovodstvena dobit prema načelu nastanka poslovnog događaja a po načelu blagajne (uplata i isplata) - Zakon o porezu na dobit (čl. 5.) 3. prve godine ništa. oslobđeno plaćanja predujmova do prve porezne prijave - 30.04.2013., tada se mjesećno za prethodni mjesec plaća (porezna obveza 2012.)/12 4. da 5. po zakonu o radu ne. iznimno, da rad na nepuno radno vrijeme kod dva poslodavca 6. kontakirati HZZO i HZMO - članak 90. Zakona o doprinosima; ili možda kao ugovor o djelu preko učeničkog servisa - članak 159. Zakona o doprinosa (rad od 01. do zadnjeg u mjesecu). član uprave je plaća doprinose osim ako nije osiguran po drugoj osnovi čl. 13 Zakona o mirovinskom osiguranju ZO - čl 6. t. 4. i 13. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zg graf odgovoreno: 12. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 12. prosinac 2012. Pozdrav, otvorio bih poduzeće koje bi se bavilo izradom reklamnih vrećica, ono što me najviše zanima je to da li ja za takvu vrstu posla moram imat registrirani neki proizvodni pogon, firma bi mi bila prijavljena na kućnu adresu. Pitanje da li je to moguće radit iz stana ili kuće ili ipak moram iznajmit neki pogon Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.