mimackov objavljeno: 11. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 11. prosinac 2012. Poštovani Imam otvoreni OPG u sustavu PDV-a( prije 1. studenog . 2013 i zaposlen sam u javnoj ustnovi ) te planiram u 2013 godine registrirati dopunsku djelatnost seoski turizam tipa kušaonica i apartman pa me zanima vrsta moguče registracije i obaveze kao posljedica registracije. 1. Ako registriram marketiški oblik turističke djelatnosti ( kušaonica i apartman ) kao seljačko domačinstvo ulazim u sustav poreza na dohodak i da li sam dužan obračunavati dodatne doprinose a) ako voditelj OPG registrira seljačko domačinstvo b) ako član OPG ( isto u radnom odnosu ) registrira seljačko domančinstvo 2. Da li marketiški oblici turističke djelatnosti "kušaonica " i "apartman" mogu biti registrirani kao "privatni iznajmljivač" ako je u isto vrijeme voditelj ili član OPG-a i u radnom su odnosu Zanima me u kojem se slučaju bavljenje seskim turizmom tretira kao dopunska a u kojem slučaju kao druga djelatnost Zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.