Jump to content

stjecanje vlasništva na zajedničkom prostoru zgrade


sandra73

Preporučene objave

Stanujem u sambenoj zagradi sa 3 ulaza i ukupno 27 stanova. Nas troje stanara koji stanujemo na zadnjem katu proširili smo svoje stanove na zajednički tavanski prostor. Moram napomenut da sam to učinila uz pisanu suglasnost svih stanara u svom ulazu. Trenutno je u postupku etažiranje i postupak legalizacije, međutim potrebno je i obaviti pravni posao stjecanja vlasništva nad zajedničkim prostorom. Koji bi način bio najbrži i najpovoljniji, te da li je potrebna suglasnost svih stanara ili većine stanara? Što učiniti ukoliko jedan od stanara sada odbija prepustiti/prodati svoj suvlasnički dio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam shvatio o kakvim je točno radovima riječ glede proširenja na tavanski prostor. Ali ako je riječ o takvim radovima za koje je potrebno ishoditi odgovarajući akt o gradnji, onda Vam pisana suglasnost ne znači puno jer je riječ o bespravnoj gradnji. Napominjem, ovo vrijedi samo ako je riječ o radovima za koje je obvezno ishoditi akt o gradnji.

Tavan pripada svim suvlasnicima (stanarima zgrade) i da bi to promijenili morate dobiti sulasnost svih njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da je iznad stana u tavanskom prostoru napravljena još jedna prostorija veličine cca 25 m2 u koju se dolazi kroz stan. Zajedno sa etažiranjem u tijeku je i ishodovanje potrebne dokumentacije za legalizaciju gradnje.

U kojem obliku se sačinjava suglasnost stanara, tužbe, zajedničke izjave kod javnog bilježnika, kupoprodajnog ugovora sa suvlasnicima ili nešto dugo?

Zahvaljujem na prethodnim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija