Atman objavljeno: 13. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 13. prosinac 2012. Živim u zgradi, novogradnji u centru jednog grada koja ima sve potrebne dozvole (uporabnu, građevinsku...). Ta zgrada uopće nema telefonskog priključka niti Interneta, i tako već 3 godine. Mi stanari već godinama pojedinačno kontaktiramo HT da nam uvedu telefon, a oni uvijek obećavaju da hoće ili imaju razne izgovore da trebaju dobiti dozvolu od grada za radove, ovo-ono... Uvijek neka druga priča, a ništa da se pokrene. Zanima me je li HT dužan po zakonu uvesti telefonski priključak u zgradu i u kojem roku? Kako je to zakonski regulirano, valjda u zakonu stoji da imamo pravo na telefon? Možemo li protiv nekoga podignuti sudsku tužbu i zahtijevati telefonski priključak, pa i odštetu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tsereg odgovoreno: 13. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2012. Možda Vam ovdje dajem posve netočnu informaciju, ali meni je u sjećanju ostalo da je T-HT imao obvezu dovesti internetski priključak u zgradu (ili ulicu?) ukoliko zaprimi neki minimalno propisani broj zahtjeva... Nedavno sam pokušao progugleati više o tome, ali bezuspješno - možda se radi i o dezinformaciji. Znam, međutim, da se u Europi pristup ne samo na Internet, već širokopojasni pristup na Internet već dulje vrijeme počinje tretirati kao jedno od temeljenih prava, jer se pokazuje da takav internetski pristup njegove korisnike dovodi u bolju socijalnu/materijalnu poziciju od njihovih sugrađana koji ga nemaju - tko ima Internet, ima bolje šanse u životu. Iznenadio bih se da takva nekakva direktiva već ne postoji u EU. A iznenadio bih se da i mi nismo imali takve "akcije" (makar na "papiru"), s obzirom da je država 90-tih značajno investirala u tada za veće brzine Interneta nedostatnu TK infrastrukuru (optika između centrala i sl.) - netko se sjeća tih otvaranja novih centrala. To je i razlog zašto danas država može implementirati projekte poput CEZIH-a ili fiskalizacije koji se upravo temelje na visokoj dostupnosti interneta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.