Tinaaa205 objavljeno: 14. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 14. prosinac 2012. Trebam pomoć! Koja je razlika u prijašnjem Zakonu o radu i sada važećem o stručnom osposobljavanju za rad? Da li je devastiran ili unaprijeđen? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 14. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2012. Zanimljivo pitanje devastiran ili unaprijeđen? Moram priznati da nešto ovakvo još nisam čuo vezano uz bilo koji zakon, al eto za sve izgleda postoji prvi puta pa tako i za ovakvo nešto. Unaprijeđen je, definitivno, nije devastiran, nikako. Za sva daljnja pitanja stojim Vam na raspolaganju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tinaaa205 odgovoreno: 17. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2012. Ma prijateljica ima za napisat seminarski rad na temu devastiranje ili unapređenje radno pravnog instituta stručnog osposobljavanja za rad,pa joj treba pomoć oko pisanja, tj muči se sa literaturom i ne zna o čemu pisati Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tinaaa205 odgovoreno: 17. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2012. Pa ako bi mogli malo pomoći oko toga što da piše o tome i gdje da nađe literaturu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 18. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2012. Nek samo uzme stari zakon, izmjene i dopune tog zakona i nek vidi razlike. One su u tome što se neki uvjeti propisani starim zakonom a pogotovo oni koji uređuju prethodni staž sa nižim stručnim spremama sada uređuju na način na koji su zapravo i prvi puta trebali biti uređeni., jerbo prema ovom prvom primjerice kanditat pravnik koji je radio negdje kao konobar par mjeseci nije zadovoljavao uvjete a sada eto zadovoljava (primjer). Još uvijek smatram da pojam devastiran može biti korišten i u ove svrhe kako je to korišten, no čini mi se da ipak nije primjeren kad govorimo o zakonima, više je to nekakav izraz koji bi bio ajmo tako to reći bolji negdje drugdje u nekom drugom kontektstu, iako bi se i o takvom načinu "zapošljavanja" moglo i svašta prigovoriti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tinaaa205 odgovoreno: 22. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2012. Jesam li ja u pravu da se prvo obavlja pripranički staž, zatim stručni ispit pa tek onda stručno osposobljavanje za rad? I da li ima pripravnik isti status kao radnik, odnosno radnik na određeno vrijeme? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 22. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2012. Ukoliko se zasniva radni odnos, pripravnički, nakon toga slijedi stručni ispit i pripravnik ima isti status kao i radnik. Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nešto je sasvim drugo, to je posebni odnos koji je uređen drugim zakonom a ne zakonom o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
saša3 odgovoreno: 17. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2013. Poštovani, ugovor o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 1 godinu dana sklopio sam prije 3 mjesec. Poslodavac kod kojeg se stručno osposobljavam me želi zaposliti za stalno prije isteka te jedne godine kako stoji u ugovoru. Zanima me je li to moguće ili moram poštivati ugovor i čekati još 9 mjeseci? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 17. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2013. Poslodavac to može učiniti, no tako nešto potrebno je uskladiti s HZZZ koji Vam trenutno isplaćuje tu naknadu za rad. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gorgonzola odgovoreno: 23. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2013. imam 6 godina radnog staza po svakakvim firmama ALI NE U STRUCI!!sad sam na strucnom osposobljavanju i sazno sam da pravo na naknadu od 1600kn imaju svi koji imaju manje od godinu dana radnog staza u svojoj struci.ugovor sam potpisao prosle godine u 2.mjesecu s opcom bolnicom Bjelovar.laboratorij.i nisam dobivao nikakvu naknadu!!upoooomoooc!!!!!!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.