help_ objavljeno: 14. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 14. prosinac 2012. Dali se u slučaju izmjene Kaznenog zakona kada kazneno djelo postane prekršaj zbog promjene zakona, isto se briše iz dosjea (konkretno riječ je o zakonu o dekriminalizaciji droga)? Ako ne dali je moguće nešto učiniti po tom pitanju? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gus odgovoreno: 20. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2012. To će još uvijek biti kazneno djelo... Neovlašteno posjedovanje, proizvodnja i trgovanje drogama i tvarima zabranjenim u športu Članak 190. (1) Tko neovlašteno posjeduje tvari koje su propisom proglašene drogom ili tvarima zabranjenim u športu, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nikica82 odgovoreno: 20. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2012. Ako ne dali je moguće nešto učiniti po tom pitanju?Hvala Ne ali moguce je podnjeti zahtjev za brisanje iz pravosudne evidencije nakon sto protekne rok za rehabilitaciju, u evidenciji MUP-a mislim da kaznena prijava ostaje trajno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
help_ odgovoreno: 2. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2013. Ne ali moguce je podnjeti zahtjev za brisanje iz pravosudne evidencije nakon sto protekne rok za rehabilitaciju, u evidenciji MUP-a mislim da kaznena prijava ostaje trajno Hvala. A dali u slučaju kada zatražim brisanje iz pravosudne evidencije prestaje i ono mrko gledanje na granici Ako nije problem molim da mi kažete postupak tok brisanja. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
help_ odgovoreno: 2. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2013. To će još uvijek biti kazneno djelo... Neovlašteno posjedovanje, proizvodnja i trgovanje drogama i tvarima zabranjenim u športu Članak 190. (1) Tko neovlašteno posjeduje tvari koje su propisom proglašene drogom ili tvarima zabranjenim u športu, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci. Želiš reći da bez obzira na donošenje novog zakona (Kazneni zakon iz kojega je izbačeno posjedovanje droge za osobne potrebe) i daljeostaje kazneno djelo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 2. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2013. Hvala. A dali u slučaju kada zatražim brisanje iz pravosudne evidencije prestaje i ono mrko gledanje na granici Sve dok odredbe zakona koji reguliraju poslove policije određuju da evidencije o događajima policija čuva TRAJNO, bit će i mrkih pogleda na granici. Prije će se pobrisati te granice nego ta evidencija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nikica82 odgovoreno: 2. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2013. Mislim da ne. Svaka kaznena prijava protiv tebe stoji u MUP-ovoj evidenciji, cak i ona koja nije rezultirala sudskim postupkom i presudom. Poznati su mi mrki pogledi i detaljni pregledi na granici zbog kaznene prijave za posjed manje kolicine trave, od koje prijave je DO odustalo pred vise od 10 godina kao beznacajno djelo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
help_ odgovoreno: 4. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Što je najgore...rezultirala je sudskom presudom, a nakon njene pravomoćnosti došla je i prekršajna te je podnjeta žalba protiv iste jer je kaznena več bila pravomoćna(rok uvjetne je završen). Iako znam da se zakoni ne provode retroaktivno, zanima me dali se da poduzeti nešto po tom pitanju. Kako kažete jedina stvar je zaatražiti brisanje iz pravosudne evidencije? Molim Vas da mi objasnite što bi to značilo za mene? Puno puno hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.