Jump to content

Optuzni prijedlog zbog prometne nezgode


tajmahal1991

Preporučene objave

Poštovani,

Nedavno mi je postom stigao optuzni prijedlog te poziv na sud zbog prometne nezgode koju sam imao prije 2 mjeseca..naime u toj nezgodi sam ja lakse ozlijeden, zbog pucanja gume u jednom zavoju sam izgubio kontrolu nad vozilom te se sa strane ceste zabio u stablo I zidic…mislio sam sve rijesiti bez policije jer auto nije bilo na cesti I nije ugrozavalo promet ali sam se par sati kasnije javio lijecniku I policajci su dosli I napravili ocevid..sada me terete da sam zbog nepriligodene brzine izletio s kolnika te prekrsio čl. 51.st 5, zakon o sigurnosti na cestama.naznaceno je da moram platiti najmanje 1500kn te 200kn troskova njihovog ocevida I bolnicke prijave…ne znam na osnovu cega su policajci mogli zakljuciti da san ja vozio neprilagodenom brzinom (kada smo stigli na mjesto dogadaja vozila vise nije bilo jer mi ga je vucna sluzba naknadno pribacila kuci) I usprkos sto sam im ja vise puta ponovio da mi je guma na vozilu pukla oni su svejedno u svoj zapisnik napisali sve najgore…vec imam jednu opomenu zbog prolaska kroz crveno svjetlo pa vas molim za savjet..poziv na sud mi je zakazan za u ponediljak u 10h.

Hvala Ivo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Ovdje je sasvim jasno da policija svoj zaključak temelji na osnovu očevida. Tragovi puknute gume se lako "čitaju" na mjestu nesreće. Naime uvijek postoji karakteristični otisak, od mjesta pucanja pneumatika pa do samog sudara ili mjesta nesreće. Ako policija takve tragove nije našla zaključila je da se radi o brzini. Policija je napravila očevid i svakako poslikala mjesto nesreće te će sudski vještak prometne struke lako potvrditi o čemu se ovdje radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija