Jump to content

Naknadno pronadjena imovina


apasalic

Preporučene objave

Nakon smrti moje majke, njezin nevjenčani suprug mi je sakrio činjenicu kolika je njihova uštedjevina. Za vrijeme bolesti majke, on je sav novac maknuo iz banke i novac vratio u banku tek godinu dana nakon njezine smrti. Ni ja nisam trazio da se službeno napravi provjera jer sam mu vjerovao kada mi je rekao kolika je uštedjevina.

Vrlo brzo nakon toga (trinaest mjeseci nakon smrti moje majke) je i on umro i ostavio oporuku u kojoj je skoro svu tu uštedjevinu razdijelio svojim rodjacima i vanbračnom sinu.

Ja sam za tu uštedjevinu doznao tek na ostavinskoj raspravi. Budući da je moja majka bila sa njim skoro trideset godina, a on je umro godinu dana nakon nje, da li imam pravo tražiti da se iz ostavinske mase izdvoji dio koji bi pripadao mojoj majci kao njezin dio uštedjevine (u tih godinu dana njezin partner nije imao nikakvih prihoda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

mi smo imali ostavinsku prosle godine, gdje smo se ja i sestre odrekle nasljedstva jer je bilo puno dugova, a sada nakon godinu dana se pojavilo osiguranje za koje nitko nije znao da tata ima, koja su sad nasa prava i sta nam je ciniti, da li se pravi nova ostavinska i da li se tu opet trebamo izjasnjavati dal prihvacamo ili ne prihvacamo. hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija