Jump to content

Kazneni progon zbog neredovite isplate kredita?


ksgo

Preporučene objave

Postovani,

 

Imam par pitanja no da Vas prvo uvedem u situaciju. Mojoj majci je jedna osoba digla kredit jer ona nije bila kreditno sposobna. Kredit se kako tako otplacivao, no sad joj je dosla kriminalisticka policija i rekli su joj da je prijavljena jer ne otplacuje kredit te da mora doci i potpisati izjavu o toj cijeloj situaciji. Naime policija joj je rekla da je od sada krivicno gonjena zbog ne vracanja kredita. Nazalos moja majka nema nikakvog pismenog dokaza da je do sada isplacivala kredit. Doticna gospoda je bila u bolnici za mentalne bolesnike, kcerka joj je sa poznatim narkomanom i ona je narkomanka te im je djete vec htjela oduzeti socijalna pomoc. Moja pitanja su ova:

 

Da li uopce policija ima ovlasti odnosno da li je uopce moguce da je krivicno prijavljena moja majka zbog ne isplate kredita, kredit nije poduzetnicki.?

 

Da li moja majka ima pravo na besplatnu pravnu pomoc (odvjetnika)?

 

Ako je kako policija kaze "krivicno prijavljena" zasto nije uhicena?

 

I na kraju imate li bilo kakav savjet kako se u ovoj situaciji ponasati.

 

Unaprijed hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da pitanja poput cija je kcerka s "poznatim narkomanom", tko je bio u "mentalnoj instituciji" te cije je dijete htjela oduzeti "socijalna pomoc" nisu relevantna za ovaj forum.

 

Stoga predlazem da se zadrzis na suvislim cinjenicama, a iz skrtog cinjenicnog stanja, koliko sam razumio, proizlazi da je netko tvojoj majci ucinio veliku uslugu, te da se isti danas osjeca prevarenim pa je tvoju majku i kazneno prijavio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka traži da joj se dodijeli branitelj po službenoj dužnosti i ne davati nikome nikakve iskaze bez njegove prisutnosti!

Netko je dignuo kredit za vašu majku koja je kreditno nesposobna, ona ga je navodno vraćala, ali za to nema dokaza,a druga osoba je mentalno nesposobna koja ima kćer narkomanku... Većina stvari iz vašeg teksta je nejasna, i kako je Nikica82 naveo škrtog činjeničnog stanja! tko je dao kredit, tko je podigao kredit, kad je kredit podignut, vrsta kredita, na koji način je vraćan, kome je vaša majka davala novce, koliki je dio otplaćen, a koliko se još duguje, tko je podignuo kaznenu prijavu i za koje kazneno djelo je teret (članak KZ-a)??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija