Jump to content

Naknada štete


Victoria32

Preporučene objave

Poštovani, postoji li u sljedećoj situaciji mogućnost naknade štete(izmakle dobiti). Naime, vlasnici smo jedne trgovine u čijoj ulici su prije 3 tjedna započeti kanalizacijski radovi. Investitor tih radova je općina. Radove obavljaju četiri radnika, svi alternativni pravci prema trgovini su zatvoreni tablama na kojima stoji "dozvoljen prolaz samo stanovnicima i radnicima". Zbog toga nam dobavljači ne mogu dostaviti robu, a otežan je i pristup kupcima te nam je dobit pala za više od 50%. Možemo li tražiti naknadu štete? Je li općina bila dužna po zakonu nas obavijestiti o početku radova( da su nas obavijestili mi bi smo se s dobavljačima dogovorili da nam ranije dostave svu robu te bismo se dogovorili oko načina plaćanja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete tražiti naknadu štete u konkretnom slučaju kako ste naveli izmaklu dobit. Ali morate dokazati da ste je imali tj. da ste pretrpjeli štetu neobavještavanjem o provođenju radova i da su isti dugo trajali. Prvenstveno predlažem pokušati se dogovoriti sa odgovornim osobama za radove za mirno rješavanje spora! Tj. da vam isplate neku odštetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija