dada13 objavljeno: 19. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 19. prosinac 2012. Na komplikacijama u trudnoci sam i zanima me da li mogu otvoriti porodiljni dopust 28 dana prije poroda ili je 45 dana obavezno nakon komplikacija?Na HZZO mi tvrde da je moguce,moj se ginekolog ne slaze s tim a meni je u interesu ostati duze na bolovanju zbog naknade koju cu dobiti od sindikata.Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 19. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2012. (1) Zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka za vrijeme trudnoće, poroda i njege novoroĎenog djeteta, ima pravo na rodiljni dopust u trajanju od 28 dana prije dana očekivanog poroda do navršenih 6 mjeseci života djeteta, koji se sastoji od obveznog i dodatnog rodiljnog dopusta. (2) Zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka pravo na obvezni rodiljni dopust koristi u neprekidnom trajanju od 98 dana, od kojih 28 dana prije dana očekivanog poroda te 70 dana nakon roĎenja djeteta. (3) Dan očekivanoga poroda utvrĎuje izabrani doktor opće ili obiteljske medicine prema nalazu izabranog doktora ginekologa iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. (4) Iznimno, zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka, ovisno o stanju trudnoće i zdravstvenom stanju zaposlene ili samozaposlene trudnice, može početi koristiti rodiljni dopust iz stavka 2. ovoga članka i 45 dana prije dana očekivanog poroda, što utvrĎuje izabrani doktor opće ili obiteljske medicine, a prema nalazu izabranog doktora ginekologa iz stavka 3. ovoga članka. Zaista mi nije jasno koji dio ovog nekome nije jasan......... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivana1112 odgovoreno: 19. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2012. Pocela sam raditi 15.12 2011 a ugovor mi je do 01.04 2013 medutim otvorila sam komplikacije u trudnoci 20.10 2012 i primila sam minimalnu naknadu od 800 kn zanima me ocu liod 15.12 2012 ( to znaci kad napunim 12 miseci) i dalje primati minimalnu naknadu ili veci iznos. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 20. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2012. Primat ćeš veći iznos. Ovaj je mannji nažalost zbog odredbi o prethodnom stažu osiguranja vezano uz isplatu nadoknade plaće za vrijeme bolovanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.