Jump to content

prebivalište djeteta molim Vas hitan odgovor!!!


7of9

Preporučene objave

Ja i moj bivši suprug imamo izvanbračno dijete, živjeli smo zajedno 5 godina. Situacija je sljedeća, bila sam na CZSS i oni su mi rekli da moram pokrenuti postupak za skrbništvom nad našim sinom. Međutim nas dvoje imamo zajednički dogovor da ne mora plaćati alimentaciju, jer kupuje apsolutno sve što je za njega potrebno. Sin provodi 7 dana kod mene i 7 dana kod njega. Ali na CZSS traže izričito da naš sin mora ili biti kod njega ili kod mene, ali da će jedan od nas dvoje će imati viđanje samo vikendom. ¸

Ali sin kreće na jesen kreće u školu i CZSS to zato traži. nije mi jasno zašto moramo ići na Sud ako se možemo oko svega dogovoriti? Čemu bespotrebno natezanje po Sudu?

 

Udaljeni smo 4 km jedan od drugoga, škola je udaljena isto od mene i od njega, pa ne vidim zbog čega nastaje problem kod njih.

Molim vas da mi odgovorite da li je moguće da to sve prođe bez Suda, tj. da mi po zajedničkom dogovoru radimo i brinemo se zajedno kako smo se i do sada brinuli???

Te da li je moguće s takvim prijedlogom na sud ,ako i je da li opet na našu odluku ima utjecaj CZSS ???

Ja sam spomenula na centru da bez obzira na školu koja nije od nas nijednog udaljena puno ,da može ići i od mene i od njega u školu ,ali oni to ne dozvoljavaju i kažu da je to nemoguće izvedivo da se mora znati od kuda dijete u školu i gdje je djetetu dom???

Nas dvoje smatramo da je njegov dom jednako i kod oca i kod majke ali eto i sad kada je sve kristalno jasno nije nam dozvoljeno da se jednako skrbimo o sinu i o njegovim potrebama kao za obrazovanjem tako i za roditeljskom skrbi .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sastavite dobar "plan roditeljstva" koji će sadržavati sve što ste se dogovorili oko djetetove skrbi i zatražite od suda donošenje odluke u tom smislu. Sud će zatražiti mišljenje od centra da li je vaš dogovor u skladu sa djetetovom dobrobiti. Centar će vas pokušati ukalupiti u svoja zastarjela, prevaziđena shvaćanja oko toga što je djetetova dobrobit, ali ako ste vas dvoje roditelja složni, ne mogu vam ništa i sud će morati donijeti odluku sukladno vašem dogovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam mislila da je tako ali inzistiraju da djete zna gdje mu je dom. Tj. da jedan od nas dvoje dobije skrbništvo, a drugi da dijete viđa vikendom. Socijalna radnica koja je sjedila za jednim stolom jada smo joj rekla da želimo ravnopravno skrbiti o djetetu po modelu 7/7 nije imala komentara, te je zamolila kolegicu pravnicu da mi odgovori na pitanje. A ona je rekla da to nije moguće, da toga u zakonu nema. Te da bi to bio stres za dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo recite toj pravnici, da se bavi pravom ako i to zna, a da o tome da li je to stres za dijete prepusti stručnjacima koji su daleko kompetentniji od nje. Podijeljeno skrbništvo na način 7/7 je nešto posve uobičajeno i na njega otpada cca 20 % u drugim zemljama. U zakonu nigdje nemate niti ovu njihovu nakaradnu praksu pa je opet provode. A što se tiče doma dijete može imati i 2 doma, djetetu je dom svugdje gdje ga vole i skrbe o njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s Gringom! Posebno sa posljednom rečenicom oko ljubavi i brige oko djeteta!

Ako model 7/7 nije naveden u zakonu ne znači da je zabranjen! U CZSS i sličnim državnim ustanovama ponekad se previše drže slova zakona i tumače ga kako on to shvaćaju, a ne životno i logično. Da i dođe do postupka pred sudom predlažem inzistirati na modelu 7/7, a u krajnjem slučaju bez obzira na sudsku odluku vi je u praksi ne morate provoditi, to je stvar vašeg dogovora!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispricavam se sto cu "uletjeti" u Vasu temu sa svojim komentarom, no ovo je skolski primjer neprofesionalnog rada Centra za socijalnu skrb, koji pokusava nametnuti svoje lose misljenje i praksu, te sa time napraviti raskol izmedju dvoje roditelja koji su samostalno i samovoljno spremni na dogovor. Dakle, sam centar ovdje ide kontra oba razumna roditelja, a na stetu djeteta.

 

Obico imamo situaciju kada se roditelji sukobljavaju oko djeteta, pa centar vrlo cesto donese neko pristrano ili bezvezno rjesenje, pogodujuci jednom roditelju, a u pravilu uvijek na stetu djeteta. Ovaj Vas primjer bi zaista bilo dobro prikazati medjunarodnim institucijama, jer se izuzetno dobro vidi kako sustav funkcionira potpuno krivo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija