Jump to content

raspolaganje prihodima i imovinom maloljetne djece- začkoljice i prepreke


fani

Preporučene objave

molim savjet..nailazim nepremostive prepreke i probleme u stambenoj štedionici RBA prilikom pokušaja da u interesu svoje dvoje malodobne djece poduzmem sljedeće radnje:

- zaključim novi ugovor stambenoj štednji jednog malodobnog djeteta koji već ima otvorenu stambenu štednju u istoj banci u iznosu od x i koja je istekla;

- iznos do 10,000 kn iz te stambene štednje prebacim na štednu knjižicu koja glasi na istog (starijeg) malodobnog sina i od tog iznosa otvorim drugom malodobnom sinu (bratu) stambenu štednju i nastavim uplaćivati iznose po ugovoru; iznos koji je preostao je dovoljan za podmirivanje cijelog iznosa tijekom 5 godina za prvo dijete koje je nositelj stambene štednje, drugom djetetu ostatak do ugovornog iznosa ću uplaćivati kao njegov zakonski skrbnik.

 

Problem nastaje u sljedećem:

- rastavljena sam, djeca su pravomoćnom presudom o razvodu braka „dodijeljena“ mene na skrb te sam time njihov ZZ;

- unatoč dostavljenoj dokumentaciji (presudi, izvodu iz matice rođenih za oba djeteta, poduzetim radnjama u smislu otvaranja nove stambene štednje za oba djeteta i štedne knjižice) , budući da je drugi roditelj j (otac) za vrijeme razvoda braka pred 6 godina (a račun je otvarao on osobno, što mi u trenutku otvaranja računa nije bilo sporno jer smo bili u braku) ZABRANIO /unio klauzulu da ja išta po tom računu smijem raditi, banka dakle odbija provesti sve ovo gore navedeno, odbija dati pisano tumačenje, upućuje mi opet na centar za socijalnu skrb i tumači cijeli predmet na način da ja kao ZZ djeteta(djece) ne mogu ništa napraviti bez suglasnosti drugog roditelja Banci ništa n eznači da sam ja ZZ oboje djece niti pravomoćna presuda. . Nažalost, njegovu suglasnost ne mogu dobiti, jer smo rastavljeni i u vrlo lošim odnosima te on a priori sve odbija, kao i prije tri godine kad sam se obratila Centru za socijalnu skrb i čim se drugi roditelj nije suglasio, oni u centru nisu mogli ili nisu htjeli dalje poduzeti NIŠTA.Njihov je odgovor "dogovorite se s tatom" . Nakon ovog novog naputka Ministarstva u kojem se navodi da do 10,000 kn iznosa roditelji mogu raspolagati sredstvima djeteta u njegovom interesu a bez obveze traženja suglasnosti Centra za socijalnu skrb, evo, odgovor banke je da ne dolazi u obzir.

Molim vas, što činiti? Čemu presude ako niti jedna instanca niti jedan papir niti praovomoćne presude ne mogu protivu samovolje pojedinaca.?

Napominjem da se RBA vrlo bahato odnosi i upućuje me opet na centar za socijalnu skrb, odnosno, rješenja jednostavno NEMA??.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija