luka09 objavljeno: 20. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 20. prosinac 2012. Molim za pomoc oko dobivanja TOCNE informacije. Da li netko zna predvidjene kazne a time i rokove za apsolutnu zastaru za kd iz cl. 293. St. 1. I st. 2. Po kaznenom zakonu iz 2001. I iz 2006. Godine jer mislim da nisu iste. Ne mogu nigdje naci tocne podatke a HITNO mi trebaju. Hvala za brz odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
luka09 odgovoreno: 20. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2012. Isprika.! Trebaju mi podaci za 2002. I 2006. Godinu. Da li je predmet za kd iz 6. Mj. 2002. Po tom clanku otisao u zastaru? 2006. Doslo do suda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gus odgovoreno: 20. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2012. Kazneni zakon iz 1997. godine je po tim člancima isti kao i danas, a isti su i zastarni rokovi. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/267325.html Zastara pokretanja kaznenog postupka: -Ako je za kazneno djelo propisano više kazni, zastara se određuje prema najtežoj od propisanih kazni za to djelo. -Deset godina za kazneno djelo s propisanom kaznom težom od pet godina zatvora. -Zastara se prekida svakom postupovnom radnjom koja se poduzima radi pokretanja kaznenog postupka prema počinitelju zbog počinjenog kaznenog djela. -Nakon svakog prekida zastara počinje ponovno teći. -Zastara pokretanja kaznenog postupka nastupa u svakom slučaju kad protekne dvaput onoliko vremena koliko je prema zakonu određena zastara pokretanja kaznenog postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
luka09 odgovoreno: 21. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2012. Hvala na brzom odgovoru. Nije mi bilo jasno je li po ovom clanku bilo kakvih promjena kroz razne promjend kaznenog zakona. Sada mi je svd jasno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.