Jump to content

pojašnjenje: zakonski zastupnik i roditeljska skrb?

fani

Preporučene objave

po obiteljskom zakonu oba roditelja, bez obzira s kojim roditeljem djeca žive nakon razvoda, odnosno kojem su roditelju povjerena na skrb imaju jednaka roditeljska prava. Što to konkretno znači? Tko je ZZ djeci/djetetu i koje radnje može samostalno obavljati roditelj s kojim djeca žive?

S obzirom da je u puno slučajeva često nemoguće dogovarati išta s drugim roditeljem (konkretno, nisam uspjela ništa ni nakon punih 7 godina od rastave) situacija je sljedeća:

- drugi roditelj nema nikakve obveze (po djecu ne dolazi skoro nikako, odnosno dolazi samo kad mu se da, iako živi na desetak minuta udaljenosti), nikakvog reda nema u susretima i viđanjima, niti vikendima, a niti preko tjedna; dakle, ako mu se ne da --neće i CZS kaže da oni tu ne mogu ništa, da je to njegovo pravo ali ne i obveza..

- ali kad dođemo do toga da trebamo poduzimati ikakve pravne radnje, e onda opet on ima samo PRAVO da zblokira sve, i kod banke (ugovaranje nove runde stambene štednje za dijete, jer je protekla "istekla" - bila sklopljena na 5 godina; CZS opet kaže da ako se on ne slaže da se pokrene nova štednja, da oni tu ne mogu ništa, bez obzira što se radi o direktnoj šteti djetetu, jer tako gubi poticaje već dvije godine. Što znači to što sam presudom ja ZZ djeci kad ne mogu obavljati nikakve radnje bez drugog roditelja koji sve što ja predložim samo ODBIJE. I nitko mu ne može ništa? Čemu onda presude kad nemaju pravnu valjanost

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija