Jump to content

Molimo pomoć: Žalba na porezno rješenje


spam_mujo

Preporučene objave

Molimo savjet postoji li ikakva osnova za žalbu na porezno rješenje o porezu na promet nekretnina.

 

2005. kupio sam stan od 40m2 (kao samac) od privatne osobe za koji sam bio oslobođen plaćanja poreza na promet nekretnina.

 

2008. sam stupio u brak, a 2009. sam dobio dijete.

 

U 12 mj. 2011. sam prodao stan i NAKON TOGA zajedno sa suprugom kupio stan od privatne osobe od 90m2 (50%:50% vlasništvo supruga i ja). U zakonskom roku prijavili smo kupoprodaju poreznoj upravi.

 

Ovaj tjedan dobili smo oboje istovremeno obavijest o prispijeću pošiljke od porezne. Kada smo otišli na poštu slijedeći dan, supruga je dobila svoje rješenje, a ja svoje nisam jer u pošti kažu da je rješenje vraćeno (što god to značilo)...

 

U supruginom rješenju stoji da mora platiti puni iznos poreza (5%) na svoj dio nekretnine. Supruga nikada prije nije imala u vlasništvu nekretnine. Ovo nam je oboma jedina nekretnina. Supruga, sin i ja imamo prijavljeno prebivalište i živimo u kupljenom stanu.

 

Postoji li temelj za žalbu na rješenje?

Koliko shvaćam, trebali smo se razvesti prije kupnje stana da ona može koristiti oslobođenje od plaćanja poreza (jer sam ja kao suprug prije u vlasništvu imao nekretninu). Vjerujem da razvod sada više ne bi pomogao :)

 

Isto tako, imamo problem i da novac za plaćanje poreza ni blizu nemamo. Zbog kredita za stan i sređivanje istog trebalo bi nam nekoliko godina da taj novac skupimo (pod uvjetom da oboje zadržimo zdravlje i posao dovoljno dugo :)

Postoji li ikakav temelj za tražiti umanjenje iznosa poreza?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija